Politika

ASV uzskata, ka konfliktā ar Krieviju Ukraina noturēsies pusstundu

© Sputnik / Georgiy Zimarev / Pāriet pie mediju bankasKrievijas armijas karavīri
Krievijas armijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 19.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV jūras kājnieku veterāns ir pārliecināts: Ukrainas bruņoto spēku likvidācijai Krievijas karavīriem aizņems 30-40 minūtes.
RĪGA, 19. decembris— Sputnik. Bruņotas sadursmes gadījumā Krievija sakaus lielāko daļu Ukrainas vienību nepilnas stundas laikā. Šādu viedokli avīzē "The New York Times" paudis Londonas Karaliskās koledžas profesors un ASV Jūras kājnieku korpusa veterāns Roberts Lī, vēsta RIA Novosti.
"Viņi var ļoti ātri, pirmo 30-40 minūšu laikā iznīcināt Ukrainas bruņotos spēkus austrumos," paziņoja speciālists.
The New York Times pastāstīja, ka līdzīgu viedokli pauž arī virkne ierēdņu Kijevā.
Pēc Ukrainas Aizsardzības ministrijas Izlūkošanas galvenās pārvaldes priekšnieka Kirila Budanova domām, bez rietumvalstu atbalsta ir gandrīz nereāli pretoties Krievijai pilna mēroga konflikta gadījumā.
Ukrainas armijas karavīrs - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2021
Viedoklis
Ukrainu apbruņo valstis, kas gatavoja Gruziju 2008. gada augusta notikumiem
Ģenerālis ir pārliecināts, ka Ukrainas karavīri tiks ļoti ātri izsisti no ierindas, bet militārā vadība nespēs koordinēt aizsardzību. Rezultātā frontes komandieri būs spiesti cīnīties vienatnē, tomēr bez rezervju piegādes "neizturēs neviena armija pasaulē".
Pēdējā laikā Kijeva un Rietumu valstis regulāri klāsta, ka Krievija it kā gatavojot iebrukumu Ukrainai. Budanovs apgalvo, ka tas notikšot janvāra beigās vai februāra sākumā, uzbrukums nākšot no dienvidiem Odesas un Mariupoles virzienā, kā arī no Baltkrievijas teritorijas.
Maskava jau vairākkārt atspēkojusi tamlīdzīgas apsūdzības un norādīja, ka tās kalpo ieganstam NATO dislocēt lielāko skaitu militārās tehnikas Krievijas robežu tuvumā, kā arī lobēt savas intereses. Kremlis uzsvēra, ka Krievija pārvieto armiju savā teritorijā un tam nevajadzētu nevienu satraukt.
Latvijas un Ukrainas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2021
Pasaulē
Polija un Baltijas valstis – "kūdītāji", Ukraina – "placdarms". Kā darbojas rusofobija
Jāpiebilst, ka Ukrainas valdība neatbalstīja tēzi par "Krievijas draudiem", atgādināja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Piemēram, Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksejs Daņilovs ziņas Rietumu medijos dēvēja par dezinformāciju, taču vēlāk arī Kijeva sāka runāt par gaidāmo "iebrukumu". Šajā fonā, atzīmēja Zaharova, Kijeva savilkusi Donbasā pusi Bruņoto spēku personālsastāva, bet Rietumi turpina militāru atbalstu Ukrainai, ieskaitot bruņojuma piegādes.
Ziņu lente
0