Viedoklis

Beidzot kļuvis skaidrs: korporācijas izmanto vīrusu, lai iekarotu pasauli

© Sputnik / Sergey MelkonovМедицинские работники в защитных костюмах в отделении интенсивной терапии Центра легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе
Медицинские работники в защитных костюмах в отделении интенсивной терапии Центра легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 18.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visas starptautiskās organizācijas ir tikai pārvaldes instrumenti. Pat tiem jācīnās, ar tiem jāstrādā. Un nedrīkst pieļaut, lai godājamas organizācijas, ko dāsni sponsorē visas pasaules valsts, kļūtu par amerikāņu biznesmeņu izsūtāmajiem puikām.
Amerikāņi drūmi joko, ka jaunais koronavīrusa štamms pagaidām nogalinājis mazāk cilvēku nekā Alekss Boldvīns (Holivudas aktieris nesen uzņemšanas laukumā nejauši nošāva sievieti). Tomēr "omikrons" jau paspējis sastrādāt daudz ko. Aviosatiksme bija pārtraukta ar desmit Āfrikas valstīm. Tūrisms tur tikai sāka atgūties, bet tagad atkal sabrucis. Vienlaikus tiek sarautas piegādes ķēdītes, rodas deficīts, aug cenas, trūkst ēdamā. Nabadzīgo valstu ekonomika atkal nonākusi tur, kur bija agrāk – guļ dibenā, portālā RIA Novosti stāsta Viktorija Ņikiforova.
Patiesībā "omikrona" atklāšana, kura radītais risks zinātniekiem vēl nemaz nav skaidrs, devusi iemeslu "zelta miljardam" noteikt sankcijas jaunattīstības valstīm. Uz zināmu laiku tās vienkārši patriektas no globālās ekonomikas.
Коронавирус COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 18.12.2021
Pasaulē
Virusologs paziņoja, ka "omikron" ir mākslīgas izcelsmes paveids
Pretrunīgs ir ierobežojumiem pakļauto valstu saraksts. "Omikronu" pirmie atklāja DĀR zinātnieki. Tur kopš aparteīda laikiem saglabājusies laba medicīna, un ar koronavīrusu tā tiek galā itin sekmīgi – labāk nekā Itālijā vai Francijā. Par jaunā štamma atklāšanu, kas tagad klaiņo pa visu pasauli, DĀR saņēma sodu.
"Mūsu zinātnieki rīkojās atbildīgi, steidzami informēja visus par jauno štammu, un kāds ir rezultāts?! – bija sašutis valsts prezidents Sirils Ramafosa. – Ziemeļvalstis aizliedza satiksmi ar mums, lai sodītu par mūsu zinātnisko nekļūdību!"
Nesaprotamā kārtā sodīta tika Malāvija: sankciju apstiprināšanas brīdī valstī nebija ne divdesmit "omikrona" gadījumu. Pavisam pārsteidzoši sarakstā izskatās Honkonga. Tā pat nav Āfrika, un tur bija tikai divi infekcijas gadījumi uz septiņiem ar pusi miljoniem cilvēku.
PVO ir sadalījusi koronavīrusa štammus trijās kategorijās. "Monitoringam", "interesantie" un "bīstamie". "Omikrons" uzreiz tika iekļauts trešajā kategorijā, lai arī patiešām pagaidām upuru skaita ziņā nav panācis pat Aleksu Boldvīnu.
Gribot negribot rodas aizdomas, ka smago slimību saviem mērķiem izmanto dažādi interesenti.
Девушка с игрушечным коронавирусом делает прививку вакцины - Sputnik Latvija, 1920, 12.12.2021
Viedoklis
Amerikāņi pūlas izveidot medicīnisku kompāniju ar globālām pilnvarām
Atsauksim atmiņā, kādi populārākie koronavīrusa štammi nonākuši pasaules mediju virsrakstos pēdējā gada laikā. Indijas, Brazīlijas un Dienvidāfrikas. Pirmajam štammam ilgu laiku centās piedēvēt izcelsmi Ķīnā. Ķīnieši cīnījās kā lauvas, taču britu un amerikāņu izdevumi Covid-19 vēl aizvien mīļi dēvē par "Ķīnas vīrusu".
Tātad par bīstamiem atzīto štammu saraksts precīzi sakrīt ar BRIKS dalībvalstu sarakstu, izņemot Krieviju. Tās ir valstis, kas pūlas īstenot suverēnu politiku, cīnās ar amerikāņu korporāciju uzmācību.
Te ASV provocē tirdzniecības karu ar Ķīnu un gandrīz tūlīt sāka uzspiest pasaulei versiju par koronavīrusa izcelsmi Ķīnā. 2021. gada pavasarī Indija testē savu nacionālo vakcīnu, un anglosakšu mediji nekavējoties sāk šausmeņu sēriju par Indijas štammu. Vai atceraties briesmīgos kadrus? Līķu kalni, dūmu mākoņi, pārpildītas slimnīcas? Pie tam neviens it kā nemana, ka slimnīcas Indijā pastāvīgi ir pilnas, bet aizgājēu ceremoniālā kremēšana ir vietējās dzīves ierasts elements.
Žairs Bolsonaru aktīvi pūlas likvidēt amerikāņu korporāciju kontoli savas lielās valsts ekonomikā, veido vērienīgu sadarbību ar Ķīnu. Par to amerikāņu mediji viņu demonizē vēl trakāk nekā Trampu. Un īsti vietā nāk Brazīlijas štamms.
Meitene maskā - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2021
Viedoklis
"Omikron" paceļas makrolīmenī?
Tāds pats ir stāsts par DĀR prezidentu. Sirils Ramafosa aktīvi cīnās pret amerikāņu farmaceitisko kompāniju "vakcīnu imperiālismu". Viņš droši uzsver: labdarības dāvanas Āfrikai nav vajadzīgas. Pat pašām nabadzīgākajām valstīm jābūt iespējai patstāvīgi ražot un sadalīt vakcīnas. Šiem nolūkam rietumu Big Pharma ir jānodot tām savas tehnoloģijas. Šo procesu varētu organizēt PVO, bet tai vajadzētu atteikties no savas autortiesību aizsardzības normas, lai glābtu miljoniem cilvēku. Revolucionāro ideju Ramafosa izteica apspriedē par Covid-19 septembrī, ko organizēja Džo Baidens. Toreiz visam samitam cauri vijās amerikāņu prezidenta centieni reklamēt amerikāņu vakcīnas un apsolīja piegādāt tās visiem, patiešām visiem, - vienalga, vēlaties vai ne. Visi tikšanās dalībnieki – dažādu valstu premjerministri un prezidenti viņam pateicās. DĀR prezidenta uzruna izklausījās kā dumpis uz kuģa. Nepagāja ne pāris mēneši, un parādījās Dienvidāfrikas štamms. Un neviens it kā nesaskata acīmredzamas lietas. Absolūtais pasaules čempions koronavīrusa infekcijas gadījumu un mirstības ziņā ir Amerikas Savienotās Valstis. Valsts sit pušu visus mirstības un saslimstības rekordus, burtiski pakļauj genocīdam. Tomēr amerikāņu štamms, PVO ieskatā, nav bīstams. Agrāk tas bija starp "interesantajiem", pēc tam pārgāja "monitoringa sarakstā".
Коронавирус COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 28.11.2021
Pasaulē
Covid-19 jaunajam paveidam piešķirts nosaukums
Vārdu sakot, situācija ir paradoksāla. Rietumvalstis sarūpē priekšdienām miljardiem vakcīnu devu. Vienlaikus Āfrikas valstu iedzīvotājiem preparāti nav pieejami: patlaban viņu vidū vakcīnas saņēmuši tikai 7% (salīdzinājumam: ES vakcinēti 66%). Protams, viņi slimo, un par to rietumvalstis viņus soda – slēdz robežas. Līdztekus sagrautajām dzīvēm piedevām grauj arī ekonomiku. Šo situāciju Āfrikas valstu līderi taisnīgi uzskata par genocīdu. Tiesībsargi atzīmēja, ka šāda politika ir jauna koloniālisma versija.
PVO un tās ģenerāldirektors Tedross Gebreiesuss pastāvīgi aicina īstenot taisnīgu vakcīnu sadali, tikai aicinājumi nenes nekādu reālu rezultātu. Arī tas kaitina Melno kontinentu. Jāpiebilst, ka Āfrikas attiecības ar PVO tradicionāli ir sarežģītas.
Gan vietējā elite, gan iedzīvotāji uzskata: Ženēvas organizācija pārāk atkarīga no saviem sponsoriem ASV. Zināms pamats aizdomām ir. Jau 2017. gadā amerikāņu izdevums "Politico" laida klajā pētījumu: "Iepazīstieties, Bils Geitss – varenākais doktors pasaulē." Informācijas avots PVO pastāstīja žurnālistiem, kādu godu Ženēvā izrāda amerikāņu oligarham, PVO lielākajam privātajam sponsoram. "Neviens ģenerāldirektora kandidāts nevar gūt panākumus, kamēr Geitss viņu nav atzinis," izskanēja raksturīga frāze. Divus mēnešus pēc raksta publikācijas PVO ģenerāldirektora posteni ieņēma Tedross Gebreiesuss.
Sikspārnis  - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Viedoklis
"Mēs finansējām". ASV pastāstīja par Covid-19 izcelsmi
Dažiem afrikāņiem ir pretenzijas arī pret viņu. Pirms ieņemt Etiopijas veselības ministra posteni Gebreiesusa kungs bija kreisi radikālās naconālistiskās partijas "Tigraju atbīvošanas fronte" biedrs.
Politiskie pretinieki apgalvoja, ka cīņā par varu tigraji masveidā padzina no iekoptajiem zemes gabaliem, nolēma bada nāvei amharu tautas pārstāvjus. Kad partija sagrāba varu un Tedross Gebreiesuss kļuva par veselības ministru, amhari apsūdzēja viņu par atklātu genocīdu. Starp citu, tajā pašā laikā viņš kārtoja sakarus ar Bilu Geitsu. Iespējams, tie visi ir viņa ienaidnieku meli, tomēr cilvēks ar tik eksotisku biogrāfiju PVO priekšgalā izskatās dīvaini.
Tagadējā situācija uzskatāmi demonstrē, kā degradē starptautiskie institūti, pār kuriem amerikāņi pastāvīgi cenšas gūt kontroli. To visu jau esam daudzkārt novērojuši.
Piemēram ņemsim Krievijas attiecības ar PTO. Vispirms valsts iekrita "SVF aizņēmumu" lamatās. Tik tikko nomaksāja parādus un pamanījās atgūt reālu suverenitāti. Pēc tam gadiem ilgi pūlējās iekļauties PTO. Iekļāvās, daudz ko upurējot, spēlē atbilstoši noteikumiem, it kā beidzot viss ir kārtībā. Nekā nebija, pretēji visiem PTO noteikumiem un normām, valsti apliek ar atklāti nelikumīgām sankcijām un izdomā aizvien jaunas. Kā tas viss iet kopā ar brīvā tirgus ideju, PTO pamata principu? Vai tad tas kādu interesē?
Сотрудники медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке - Sputnik Latvija, 1920, 22.11.2021
Pasaulē
PVO izsaka nelabvēlīgu mirstības no Covid-19 prognozi Eiropai
Tieši tāpat notiek ar starptautiskajām sporta organizācijām. Krievija godīgi iemaksā dalības naudu, izpilda visas prasības, sportisti nodod depinga analīzes jau caurām diennaktīm. Nekā nebija, pārdomāti absurdas sankcijas gaidīja valsti arī te.
Tagad Krievija nepacietīgi gaida, kad PVO beidzot atzīs "Sputnik V" – pirmo vakcīnu no koronavīrusa pasaulē, kas turklāt parādījusi labākos rezultātus. Atkal spēlē tiek ievēroti visi noteikumi, ko izdomājis kāds cits un ko jebkurā brīdī var pārrakstīt. Vai vēl ir vērts teikt, ka amerikāņu vakcīnas PVO apstiprināja pašas pirmās?
Runa nav par to, kā "apvainoties" un izstāties no visiem starptautiskajiem institūtiem. Tikai dažu patriotu sapņos Krievija norobežojas no visas pasaules un dzīvo viena pati. Nē, valsts ir globālās pasaules daļa, ir jāsaprot, ka visas starptautiskās organizācijas ir tikai pārvaldes instrumenti. Pat tiem jācīnās, ar tiem jāstrādā. Piemēram, tāpat kā to dara Ķīna. Un nedrīkst pieļaut, lai godājamas organizācijas, ko dāsni sponsorē visas pasaules valsts, kļūtu par amerikāņu biznesmeņu izsūtāmajiem puikām.
Ziņu lente
0