Pasaulē

YouTube bloķējis jauno kanālu RT DE apraides sākuma dienā

© RT DE / NIKITA LUENNEMANNСтудия телеканала RT DE
Студия телеканала RT DE - Sputnik Latvija, 1920, 17.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kanālā RT auf Sendung portālā YouTube ritēja jaunā vācu valodā strādājošā ziņu telekanāla RT DE ētera tiešā translācija.
RĪGA, 17. decembris – Sputnik. YouTube bloķējis jauno kanālu RT DE apraides sākuma dienā, telekanāls RT informēja savā kanālā Telegram. Krievijas Ārlietu ministrija konstatēja, ka šis incidents nepārsteidz: "katrs apsveic, kā prot".
Jaunais ziņu telekanāls RT DE sāka apraidi ceturtdien.RT DE tiešajā ēterā pārraida ziņas, diskusiju šovus un dokumentālās filmas. Telekanāla ziņu studijas atrodas Maskavā un Berlīnē.
"YouTube nobloķējis RT DE jauno kanālu RT auf Sendung. Tas noticis vācu valodā sāktās televīzijas apraides pirmajā dienā. Kanālā ritēja ētera tiešā translācija. Noskaidrojam iemeslus," teikts RT paziņojumā.
YouTube preses dienests pastāstīja, ka RT auf Sendung kanāls nodzēsts iepriekš noteikto ierobežojumu apiešanas dēļ.
Ведущие телеканала RT DE Вадим Иванов, Анн-Кристин Иверсен, Маргарита Зверева, Штефан Поллак (слева направо) - Sputnik Latvija, 1920, 16.12.2021
Pasaulē
Tagad arī vācu valodā: RT laiž klajā jaunu ziņu kanālu
"Kanāls RT DE tika dzēsts no YouTube septembrī par mūsu lietošanas noteikumu pārkāpumu. Ja kanāls ir nodzēsts, kanāla īpašnieks nevar izmantot, iegūt īpašumā vai radīt jebkādus citus kanālus YouTube. Tāpēc arī kanāls RT auf Sendung nodzēsts par YouTube lietošanas noteikumu pārkāpumu, proti, par iepriekš noteikto ierobežojumu apiešanu," klāsta preses dienests.
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova atzīmēja, ka Maskava neko citu arī nav gaidījusi.
"Kamēr devu interviju RT DE, YouTube nobloķēja viņu jauno kanālu. Un tas viss – apraides sākuma dienā. Bet mēs neko citu negaidījām. Tā sakot, katrs ar pirmizrādi apsveic, kā prot: dažs ar ziediem un visa laba vēlējumiem, cits – ar kurpēs sabērtu maltu stiklu."
Официальный представитель Министерства иностранных дел РФ Мария Захарова - Sputnik Latvija
Marija Zaharova
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve
Augustā RT DE licences pieteikumu apraidei noraidīja Luksemburga, kas atsaucās uz "Vācijas varasiestāžu informāciju un analīzi". Septembrī YouTube nodzēsa divus RT DE kanālus bez atjaunošanas tiesībām it kā par "sabiedrības noteikumu pārkāpumu".
Pie tam RT DE ieņēma ceturto vietu ietekmes ziņā starp vācu valodā strādājošajiem medijiem, apsteidzot "Deutsche Welle" un citus vācu medijus. Par to liecina Tubular Labs dati.
Ziņu lente
0