Video

Krievijas FDD operācija: atklāta liela ukraiņu neonacistu grupa, kas gatavoja teroraktus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Specdienestu pasākumu mērķis - pielikt punktu akcijai dažādos Krievijas reģionos, kuras ietvaros ar ziņapmaiņas programmu un sociālo tīklu starpniecību ekstrēmistiskā grupējuma piekritējiem sniegti norādījumi par teroraktu un masu slepkavību pastrādāšanu.
Krievijā 37 reģionos atklāti 106 neonacisti no Ukrainas organizācijas "M.K.U.", kas gatavoja teroraktus un masu slepkavības. Par to stāstīja Sputnik Armēnija, atsaucoties uz Krievijas FDD.
Atzīmēts, ka tā bija lielākā operācija pret šī ekstrēmistiskā grupējuma dalībniekiem Krievijā, ko Ukrainas specdienestu paspārnē nodibinājis Jegors Krasnovs.
Izmeklēšanas komiteja jau sen seko Krasnova darbībai. Pret viņu ierosināta krimināllieta par slepkavību gatavošanu, tāpat iniciēta viņa meklēšana starptautiskā meklēšanā.
Pašreizējās operācijas mērķis – pielikt punktu dažādos Krievijas reģionos sāktajai akcijai, kuras ietvaros ar ziņapmaiņas programmau un sociālo tīklu starpniecību ekstrēmistiskā grupējuma piekritējiem tika sniegti norādījumi par teroraktu un masu slepkavību pastrādāšanu.
"Starp aizturētajiem "M.K.U." piekritējiem identificēti trīs organizācijas interneta biedrību administratori, kuri pēc Jegora Krasnova norādījumiem propagandēja ekstrēmistisku ideoloģiju un aicināja organizēt vardarbīgas akcijas. Vēl divi aizturētie tiek turēti aizdomās par bruņotu uzbrukumu sagatavošanu izglītības iestādēm," teikts paziņojumā.
Vienlaikus Penzas apgabalā un Komi Republikā izbeigta divu ar "M.K.U." saistītu ekstrēmistisku grupu darbību, kurās bija pieci un astoņi cilvēki.
Organizācijas locekļu mājās atrastas gludstobra un vītņu medību ieroči un munīcija, pneimatiskās pistoles, automāti, liels skaits nažu, kā arī asaru gāzes baloniņi.
Starp aizturētajiem divos reģionos ir cilvēki, kas sarakstījās ar Krasnovu un saņēma instrukcijas par to, kā organizēt vardarbīgas akcijas un izgatavot spridzekļus.
Par "M.K.U." piekritēju aizturēšanu Krievijas FDD pirmo reizi paziņoja šī gada martā: 13 neonacisti aizturēti Gelendžikā, vēl viens – Jaroslavļā. Pēc tam specdienests vairākkārt ziņoja par speciālām operācijām arī citās pilsētās – gan Piemaskavā, gan dienvidos (Anapā) un līdz Tālajiem Austrumiem (Čita).
Ziņu lente
0