Latvijā

"Esam iespiestā situācijā": Ruks par ierosināto procesu skaitu pēc Gobzema akcijas

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста в Риге, организованная Алдисом Гобземсом, 13 декабря 2021 года
Акция протеста в Риге, организованная Алдисом Гобземсом, 13 декабря 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 16.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija turpina izvērtēt materiālus un veic dienesta pārbaudes par Saeimas deputāta Alda Gobzema organizētajām aktivitātēm Tukumā, Ventspilī un Liepājā.
RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā pastāstīja, ka par Saeimas opozīcijas deputāta Alda Gobzema organizēto akciju Valsts policija sākusi 61 administratīvā pārkāpuma procesu, raksta Tvnet.lv. Tāpat kārtības sargiem uzdots veikt dienesta pārbaudes par deputātā aktivitātēm Tukumā, Ventspilī un Liepājā.
Kā uzsvēra Ruks, Gobzema akcija pārkāpj vairākus normatīvos aktus: pulcēšanas aizliegumu un epidemioloģiskās drošības prasības koronavīrusa pandēmijas laikā. Tāpat tiks izvērtētas policijas darbības akcijas laikā.
Сотрудники полиции на акции протеста, организованной Алдисом Гобземсом. 13 декабря 2021 года  - Sputnik Latvija, 1920, 15.12.2021
Latvijā
Vai pandēmija atceļ demokrātiju? Urbanovičs par Gobzema akciju un pasākumu restorānā
"Esam iespiestā situācijā, kuru raisījis deputāts, vēršoties pret maniem kolēģiem un arī pret mani paudis dažādas atziņas. Es gan par to neapvainojos, jo ir saprotamas cilvēka emocijas," teica Ruks.
Iepriekš ziņots, ka Valsts policija ierosinājusi deviņus administratīvā pārkāpuma procesus par Saeimas deputātu Aldi Gobzemu ("Likums un kārtība").
Tukumā uzsākts administratīvā pārkāpuma process par amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu, par likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pārkāpumu un par valdības rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" prasību neievērošanu.
Охота на Гобземса и оплеуха для Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2021
Video
Lindermans: Gobzema medības, deputātu kolekcija cietumos un pieminekļa demontāža
Talsos tika uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi par likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pārkāpumu un par valdības rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" prasību neievērošanu.
Ventspilī uzsākts administratīvā pārkāpuma process par likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pārkāpumu, par amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu, par sīko huligānismu un par valdības rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" prasību neievērošanu.
Ziņu lente
0