Latvijā

15. februārī Latvijā atsāksies telekanāla "Rossija RTR" retranslācija

© Depositphotos / RasulovSТелевизионный пульт на фоне экрана
Телевизионный пульт на фоне экрана - Sputnik Latvija, 1920, 15.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 2021. gada 15. februāra uz gadu tika aizliegta televīzijas kanāla "Rossija RTR" apraide Latvijas teritorijā
RĪGA, 15. decembris — Sputnik. "Rossija RTR" apraide Latvijas teritorijā tiks atsākta 2022. gada 15. februārī, informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes vadītājs Ivars Āboliņš TV3 ēterā.
"Turpinot darbu, "Rossija RTR" tiks ļoti rūpīgi un pastiprināti monitorēts. Un tas, ko varu apsolīt, ja pārkāpumi atkārtosies, ja gada laikā būs trīs pārkāpumi, šī te programma tiks ierobežota uz daudz, daudz ilgāku laika periodu, kā viens gads," sacīja Āboliņš.
Телевизионная испытательная таблица на экране телевизора - Sputnik Latvija, 1920, 29.09.2021
Baltijā
Krievijas raidorganizācija uzvarēja Lietuvas tiesā lietā par telekanāla aizliegšanu
Pēc NEPLP vadītāja teiktā, rezultāts no Krievijas kanālu izslēgšanas no apraides esot sasniegts.
2021. gada 8. februārī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome nolēma aizliegt telekanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijas teritorijā no 15. februāra. Aizliegums būs spēkā vienu gadu. RTR retranslācijas ierobežošanas procedūru NEPLP sāka jau pērnā gada jūlijā, jo uzskata, ka programmā "60 minūtes" 2020. gada 10. jūlijā esot izskanējušas "naida runas" attiecībā pret Ukrainu.
12. maijā Eiropas Komisija atzinusi, ka Latvijas varasiestāžu darbības attiecībā uz televīzijas kanālu "Rossija RTR" atbilst ES normatīvajiem aktiem.
Krievijas Ārlietu ministrijā Latvijas varas iestāžu lēmumu par televīzijas kanāla retranslācijas aizliegumu nosauca par "politiski motivētu un neobjektīvu, tas ir pretrunā visām tām saistībām, ko Latvija uzņēmusies, kā valsts, un zem kurām parakstījusies". Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova nosauca notiekošo par uzbrukumu vārda brīvībai un informatīvām represijām un atzīmēja, ka Latvijas varasiestādes meklē ieganstus Krievijas telekanālu aizliegšanai un pūlas ierobežot Latvijas iedzīvotāju, pārsvarā – krievvalodīgo – piekļuvi alternatīviem informācijas avotiem.
Пульт от телевизора - Sputnik Latvija, 1920, 29.09.2021
Latvijā
"Krievijai tas ir stingri jāpārtrauc": Babajans un Norkins par mediju apspiešanu Latvijā
"Patiesība šajā gadījumā ir tāda, ka vārda brīvība daudz biežāk sastopama Krievijas kanālos, nekā ar pašcenzūru un politiskiem pasūtījumiem aprobežotos Rietumu medijos, uz kuriem orientējas eiroierēdņi," uzsvēra Zaharova.
Ziņu lente
0