Latvijā

Izgreznot Rīgu Ziemassvētkiem traucēja NATO un "lielie sniegi"

© Sputnik / Sergey MelkonovSniegs Rīgā
Sniegs Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 14.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdzinieku ieskatā 11. novembra krastmala izskatās pēc "veciem tumšiem kapiem".
RĪGA, 14. decembris — Sputnik. Rīga joprojām nav izgreznota Ziemassvētkiem NATO samita un izkritušā sniega dēļ, paskaidroja galvaspilsētas mērs Mārtiņš Staķis Rīga TV24ēterā.
Kāda rīdziniece pasūdzējās, ka galvaspilsētā absolūti nav jūtama svētku noskaņa.
"Kāpēc Rīgas krastmala izskatās kā veci tumši kapi? Nav neviena rotājuma, un tā uzstādītā eglīte... jā, tā ir uzstādīta, bet nav nekāda svētku noskaņojuma. Staķa kungs, jau iepriekš teicat, ka Rīga būšot ļoti izpušķota. Piedodiet, es ļoti daudz pārvietojos pa Rīgu, un es neredzu, ka arī perifērija būtu izpušķota. Viss ir tumšs, bēdīgs un kluss," viņa teica.
Mērs paskaidroja, ka krastmalā svētku rotājuma nav objektīvu iemeslu dēļ – sākumā pilsētā notika NATO samits, bet pēc tam sākās snigšana.
"Patiešām 11. novembra krastmala plus vēl trīs maģistrālās ielas vēl nav izgreznotas divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, kad Rīgā notika NATO samits, mēs pieturējām greznošanu, lai varētu izlikt NATO karogus un tādējādi atbalstīt NATO samitu. Pēc tam uznāca "šie lielie sniegi", tāpēc šo jautājumu atlika vēl uz nedēļu, lai tiktu galā ar šo "sniega jautājumu", jo koki bija piesnieguši un piesaluši," sacīja Staķis.
Atzīmēsim, ka arī Ziemassvētku tirdziņa Doma laukumā šogad nebūs un tā nav Rīgas domes vaina, jo valdība pārāk ilgi prātoja, vai būtu jāatļauj šogad Ziemassvētku tirdziņu rīkošana, un, ja tā, tad kādā formātā.
Ziņu lente
0