Pasaulē

Lielbritānija pieņēmusi jaunu PGA sistēmu aizsardzībai no Su-57

© Sputnik / Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasKrievijas GKS lidmašīna Su-57
Krievijas GKS lidmašīna Su-57 - Sputnik Latvija, 1920, 12.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Times vēsta, ka Lielbritānijas armija iedarbinājusi pretgaisa aizsardzības sistēmu Sky Sabre aizsardzībai no Krievijas GKS lidmašīnām Su-57.
RĪGA, 12. decembris - Sputnik. Lielbritānijas armija pieņēmusi bruņojumā jauno pretgaisa aizsardzības sistēmu "Sky Sabre" Krievijas iznīcinātāju radītā apdraudējuma atvairīšanai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi "Times".
Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas publiskotā informācija presei liecina, ka jaunā PGA sistēma aizvieto raķetes "Rapier", kas tika ekspluatētas kopš pagājušā gadsimta 70. gadiem. Jaunie šāviņi spēj trāpīt tenisa bumbiņas lieluma mērķī, kas pārvietojas ar skaņas ātrumu. Militārpersonas apgalvo, ka sistēma "Sky Sabre" spēj vadīt 24 raķetes vienlaikus, kas var likvidēt iznīcinātājus, bezpilota lidaparātus un "gudrās" bumbas ar lāzera tēmēšanas sistēmu.
Фрегат Адмирал Горшков успешно произвёл выстрел гиперзвуковой ракетой Циркон - Sputnik Latvija, 1920, 28.11.2021
Viedoklis
Krievijas ieroči: 2021. gada provizoriskie rezultāti
Izdevuma avoti stāsta, ka ministrija plānojusi pieņemt bruņojumā jauno PGA sistēmu, ar mērķi "atvairīt draudus, ko rada Krievijas neredzamie iznīcinātāji", piemēram, Su-57, kam NATO piešķīrusi koda nosaukumu "Felon".
"Mūsdienīgā tehnoloģija būtiski uzlabojusi mūsu bruņoto spēku aizsardzību no gaisa. Jaunā PGA sistēma spilgti demonstrē mūsu militārās iespējas tiem, kas vēlas mums kaitēt," paziņoja Lielbritānijas aizsardzības iepirkumu ministrs Džeremijs Kvīns.
Ziņu lente
0