Krievijā

Krievijas vēstniecība nosoda ASV senatora vārdus par kodoluzbrukumu Krievijai

© AP PhotoMGM-31C "Першинг 2" — американская твердотопливная двухступенчатая баллистическая ракета средней дальности мобильного базирования
MGM-31C Першинг 2 — американская твердотопливная двухступенчатая баллистическая ракета средней дальности мобильного базирования - Sputnik Latvija, 1920, 11.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība ASV norādīja, ka Senāta locekļa Rodžera Vīkera izteikumi par kodoluzbrukumu ir bezatbildīgi.
RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Krievijas vēstniecība ASV norādīja, ka Republikāņu partijas locekļa Rodžera Vīkera izteikumi par kodolieroču iespējamo pielietojumu pret Krieviju ir bezatbildīgi, vēsta RIA Novosti.
"Tamlīdzīgi izteikumi ir bezatbildīgi, - konstatēja Krievijas diplomāti vēstniecības publikācijā Facebook. – Iesakām visiem neizglītotajiem ņemt rokās Krievijas un ASV prezidentu kopīgo rezolūciju no 2021. gada 16. jūnija un uzmanīgi iepazīties ar to. Šajā dokumentā apstiprināta abu valstu vēlme ievērot principu, kas paredz: kodolkarā uzvarētāju nevar būt, un tas nekad nedrīkst sākties."
ASV GS iznīcinātāji F-15E Strike Eagle - Sputnik Latvija, 1920, 05.12.2021
Viedoklis
NATO krustcelēs: vai Baltijas valstis gatavas ASV kodolraķešu dislokācijai
Cita starpā diplomātiskās misijas darbinieki uzdeva jautājumu, kā intereses lobē Senāta loceklis no Misisipi – ukraiņus vai ASV militārās rūpniecības kompleksu, paturot prātā faktu, ka viņa štatā atrodas kompāniju Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon, General Atomics u.c. filiāles.
Noslēgumā diplomāti piebilda, ka amerikāņu politiķim, kurš strādā parlamentā, "nevajadzētu jokot ar kodolieročiem".
Iepriekš republikānis Rodžers Vīkers intervijā telekanālam Fox News ieteica valsts prezidentam Džo Baidenam izskatīt preventīva kodoluzbrukuma iespējas, saasinoties situācijai Ukrainā.
Kijeva un rietumvalstis pēdējā laikā apsūdz Krieviju par "agresīvām darbībām" pie Ukrainas robežām. Maskava tamlīdzīgas pretenzijas jau vairākkārt atspēkojusi, atgādinot, ka nevienu neapdraud un nelolo nekādus uzbrukuma plānus. Kremlis un AM uzskata, ka Rietumu uzbrukumi ir tikai iegansts NATO militārās tehnikas dislokācijai pie Krievijas robežām.
Ziņu lente
0