Krievijā

Kremlis komentēja incidentu ar Ukrainas kuģi Kerčas šaurumā

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasAizturētie Ukrainas kuģi Kerčas ostā
Aizturētie Ukrainas kuģi Kerčas ostā - Sputnik Latvija, 1920, 11.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs konstatēja: Ukrainas kuģa "Donbass" darbības Kerčas šauruma rajonā ir provokācija.
RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Incidents ar Ukrainas kuģi Kerčas šaurumā vēlreiz demonstrē, kādu kaitējumu un risku rada tamlīdzīgas darbības, norādīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta RIA Novosti.
"Jebkāda nenozīmīga provokācija var novest pie ļoti, ļoti nopietnām sekām," viņš teica žurnālistiem.
Peskovs atgādināja, ka to jau vairākkārt uzsvēris valsts vadītājs.
Ceturtdien Krievijas Federālais drošības dienests informēja, ka Ukrainas Jūras kara spēku komandkuģis "Donbass" pārvietojas uz Kerčas šauruma pusi un nepilda prasības mainīt kursu. Krasta apsardze informēja, ka kuģis atradies līdz 18 jūras jūdžu attālumā no šauruma. Specdienests uzsvēra, ka kuģa ekipāžas darbības ir provokatīvas un apdraud kuģošanas drošību. Jāpiebilst, ka kuģis nebija iepriekš pieprasījis atļauju iziet pa Kerčas šaurumu. Mēģinājums ieiet šaurumā sakrita ar ASV un Ukrainas prezidentu Džo Baidena un Vladimira Zeļenska sarunu.
Военнослужащий ВС РФ работает со средствами радиоэлектронной борьбы - Sputnik Latvija, 1920, 05.11.2021
Pasaulē
Atlantico: karadarbības gadījumā Krievija ātri paralizēs NATO
Ukrainas flote jau iepriekš radījusi incidentus Kerčas šaurumā. 2018. gada novembrī trīs kuģi pārkāpa robežu, iegāja Krievijas teritoriālās jūras īslaicīgi slēgtā akvatorijā un no Melnās jūras puses devās šauruma virzienā. Tie veica bīstamus manevrus, nepakļaujoties Krievijas varasiestāžu likumīgajām prasībām. Kuģi tika aizturēti. Karavīrus, kuri piedalījās robežas pārkāpšanā, 2019. gada 7. septembrī nodeva Ukrainai saskaņā ar vienošanos par aizturēto un notiesāto personu vienlaicīgu atbrīvošanu, kuģus Ukrainai nodeva novembrī.
Ziņu lente
0