Baltijā

Igaunijas premjerministre aicina neļaut Krievijai ietekmēt NATO

© AP Photo / Raul MeeIgaunijas valdības vadītāja Kaja Kallasa
Igaunijas valdības vadītāja Kaja Kallasa - Sputnik Latvija, 1920, 11.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas valdības vadītāja Kaja Kallasa paziņoja, ka nevēloties uzskatīt Krieviju par valsti, ar kuras viedokli būtu jārēķinās NATO.
RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Krievijai nedrīkst dot iespēju ietekmēt NATO bloka lēmumus, kas attiecas uz jaunu locekļu uzņemšanu aliansē, paziņoja Igaunijas valdības vadītāja Kaja Kallasa, vēsta Sputnik Meedia.
ASV GS iznīcinātāji F-15E Strike Eagle - Sputnik Latvija, 1920, 05.12.2021
Viedoklis
NATO krustcelēs: vai Baltijas valstis gatavas ASV kodolraķešu dislokācijai
"Krievijai nekādos apstākļos nedrīkst dot vārdu jautājumā par to, kas var, kas nevar būt NATO sastāvā," politiķe paziņoja Ministru kabineta preses konferencē.
Kallasas ieskatā, alianses teritorijas drošības problēmas jārisina tās dalībvalstīm. Viņa atzīmēja arī to, ka Krievija nedrīkst lemt, ar kādiem līdzekļiem "NATO aizsargā savu teritoriju".
Igaunijas premjerministre uzskata, ka patlaban Krievija vēlas piespiest aliansi "doties tai nepieciešamajā virzienā". Tas, pēc viņas domām, ir "morāli nepareizi un nepieļaujami".
"Un tas Krievijai ir skaidri jāpaziņo," noslēdza Igaunijas valdības vadītāja.
8. decembrī, uzturoties vizītē Viļņā, Kaja Kallasa paziņoja, ka Eiropas Savienība kopā ar NATO uzmanīgi seko Krievijas soļiem un esot gatava reaģēt uz jebkādu "sliktu rīcību pret mūsu partnervalstīm".
Пара истребителей F-16 на воздушном параде в честь Дня независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 27.11.2021
Viedoklis
Karstasinīgie poļu puiši Baltijas debesīs. Uzdevums – izraisīt karu
Krievijas vēsturnieks, publicists Armens Gasparjans, komentējot Igaunijas premjerministrs izteikumus, nodēvēja politiķi par dīvainu sievieti. Programmas "Kā klājas tuvākajās ārvalstīs?" kanālā "Sputnik krievu valodā" YouTube ēterā viņš ironiski piezīmēja, ka krievi, protams, spēj darīt tikai kaut ko sliktu – atņemt un samīdīt.
"Un vispār mums ar jums klājas smagi. Kaja Kallasa taču nejoko. Paturiet prātā viņas skumjo seju. Parādījušās kaut kādas dīvainas sievietes, vai jums tā nešķiet?" piezīmēja Gasparjans.
Igaunijas un vairāku citu NATO dalībvalstu vadības pārstāvju dīvainajiem Krievijai naidīgajiem izteikumiem iepriekš uzmanību vairākkārt pievērsusi arī Maskava. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova konstatēja, ka, apsūdzot Krieviju par "agresīvām darbībām, alianse vienlaikus pie Krievijas robežām rada militārus placdarmus, piemēram, tajā pašā Igaunijā.
"Pentagona karaspēlēs Igaunija ir tikai NATO placdarms pie mūsu robežām. Nekādu citu mērķu pasākumiem, kas vērsti uz bruņoto spēku mijiedarbības un "savietojamības" attīstību, nav un nevar būt," diplomāte uzsvēra savā kanālā Telegram, komentējot NATO mācības, kas aizritēja Igaunijā novembrī, iesaistot ASV armijas Speciālo operāciju spēkus.
Военные учения НАТО на полигоне Адажи в Латвии. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 17.11.2021
Viedoklis
Latvija un Polija provocē NATO karu ar Krieviju un Baltkrieviju
Ziņu lente
0