Video

Baltkrievijā izmēģina kaujas mašīnu "Uragan M"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Modernizētās kaujas mašīnas "Uragan" eksperimentālā parauga valsts izmēģinājumi aizritēja poligonā "Osipovichskiy".
"Izstrādājuma paraugs pēc sākotnējo izmēģinājumu rezultātiem, kas noslēdzās šī gada jūlijā, pilnveidots vienā no Valsts militārās rūpniecības komitejas uzņēmumiem un nodots valsts izmēģinājumiem," informēja Baltkrievijas Aizsardzības ministrija.
Atzīmēts, ka reaktīvās zalves uguns sistēmas "Uragan M" šaušanas izmēģinājumos tā darbojās stabili, visas konstrukcijas ir pietiekami izturīgas. Nodrošināta arī mašīnas aizsardzība pret gāzes strūklu.
Plānots vienā no valsts izmēģinājumu posmiem pirmo reizi poligona apstākļos palaist reaktīvos šāviņus, paceļot vadošo sliežu paketi minimāli pieļaujamā leņķī virs kabīnes.

Reaktīvā sistēma

Modernizētā RZUS "Uragan M" šauj līdz 36 kilometru attālumā, aprīkota ar mūsdienīgiem navigācijas, sakaru un tēmēšanas procesa automatizācijas līdzekļiem (tie ražoti Baltkrievijā).
No pārgājiena režīma kaujas stāvoklī "Uragan M" pāriet triju minūšu laikā, sistēmas uzlādēšana aizņem 15 minūtes. Uguns pozīcijas nomaiņa pēc zalves aizņem 1,5 minūtes. Turklāt no nesagatavotas pozīcijas raķešu zalvi var palaist 8-10 minūšu laikā.
Ziņu lente
0