Politika

ASV varēs saņemt Asanžu? Londonas tiesa apmierinājusi apelāciju par ekstradīciju

© REUTERS / HANNAH MCKAYWikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžš
WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžš - Sputnik Latvija, 1920, 11.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patiesībā ASV pagaidām nevajadzētu cerēt, ka viss būs tik vienkārši un valsts saņems WikiLeaks dibinātāju Džulianu Asanžu – viņš joprojām ir arestēts, un lieta atgriezīsies pirmās instances tiesā.
RĪGA, 11. decembris – Sputnik. ASV apelāciju par žurnālista, WikiLeaks dibinātāja Džuliana Asanža ekstradīciju Londonas Augstā tiesa izskatīja 27. un 28. oktobrī, taču tiesas lēmums tika pasludināts tikai vakar, 10. decembrī, vēsta RIA Novosti.
Londonas tiesa apmierinājusi apelāciju par Asanža ekstradīciju, taču tas nenozīmē, ka žurnālists tiks nekavējoties nodots amerikāņu tiesu sistēmas ķetnās.
Акция сторонников Дж. Ассанжа в Лондоне - Sputnik Latvija, 1920, 16.07.2019
Lielbritānijā apsolīja neizdot Asanžu valstīm, kur pastāv nāvessods
Tagad Džuliana Asanža lieta atgriezīsies pirmās instances tiesā, kas janvārī noraidīja Asanža izdošanu viņa pašnāvības riska dēļ.
Pats Asanžs joprojām ir arestēts.
Iepriekš Londonas Centrālā krimināltiesa nolēma, ka Džuliana Asanža ekstradīcijas gadījumā uz ASV viņa dzīvība būs apdraudēta, un WikiLeaks dibinātāju neizdeva.
Tiesnese, pasludinot spriedumu, paziņoja, ka Asanžam, kurš cieš no depresijas, autiskā spektra traucējumiem un Aspergera sindroma, var atkal rasties domas par pašnāvību, tāpēc viņš paliks Lielbritānijas teritorijā.
Vienlaikus ASV žurnālistu gaida cietumsods uz 170 gadiem. ASV varasiestādes izvirzījušas Asanžam apsūdzības par 17 likumpārkāpumu epizodēm – spiegošanu un slepenas informācijas izpaušanu.
Леонид Крутаков - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2019
Politologs: Asanžs nodarījis milzu postu amerikāņu "Lielajam Brālim"
Ziņu lente
0