Latvijā

Nevakcinētājai domes deputātei liedza piedalīties attālinātajā sēdē

© Sputnik / Sergey MelkonovДепутат Лиепайской думы Людмила Рязанова
Депутат Лиепайской думы Людмила Рязанова - Sputnik Latvija, 1920, 10.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rjazanovai liegta iespēja piedalīties Domes komiteju attālinātajās sēdēs pat ar negatīvu Covid-19 testu.
RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Liepājas domes deputātei Ludmilai Rjazanovai ("Saskaņa") neatļāva piedalīties attālinātajos domes komiteju sēdēs, ziņo Infoliepaja.lv.
Sākot ar novembri, arī pašvaldību domju deputāti, kuriem nav Covid-19 sertifikāta par vakcināciju vai pārslimošanu, nevar piedalīties sēdēs, saņemt algu un kompensācijas. Uz deputāta pilnvaru apturēšanas laiku viņa vietā Pašvaldības domes vēlēšanu likumā noteiktajā kārtībā jāstājas sarakstā nākamajam kandidātam, kurš ieguvis sertifikātu. Šie ierobežojumi tiks noņemti, tiklīdz deputāts attiecīgo sertifikātu uzrādīs.
Rjazanova, kura joprojām nav vakcinējusies pret Covid-19, iepriekš informēja, ka ir gatava vērsties Satversmes tiesā, ja viņai tiks aizliegta iespēja piedalīties domes sēdēs.
Vakar Rjazanovai tika liegta iespēja piedalīties domes komiteju sēdēs, lai gan viņai bija negatīvs Covid-19 tests, turklāt sēdes notiek attālinātajā režīmā.
Turklāt pēc Rjazanova teiktā, viņu atstādināja vēl pirms lēmuma pieņemšanas par viņas pilnvaru izbeigšanos - tuvākā sēde, kur varētu tikt pieņemts tāds lēmums, notiks tikai 16. decembrī.
Pēc Saeimas Juridiskā biroja domām aizliegums nevakcinētājiem deputātiem attālināti turpināt darbu ir pretrunā ar Satversmi.
Satversmes tiesā kopš pandēmijas sākuma ir saņemti kopumā 82 pieteikumi, kas saistīti ar valstī noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem.
Ziņu lente
0