Latvijā

Latvijā var ieviest obligāto Covid-19 testu ieceļotājiem

© Sputnik / Sergey MelkonovВзлет самолета Boeing 737-36Q авиакомпании аirBaltic из аэропорта Рига
Взлет самолета Boeing 737-36Q авиакомпании аirBaltic из аэропорта Рига - Sputnik Latvija, 1920, 10.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām Covid-19 testu pēc ieceļošanas Latvijā var veikt lidostā "Rīga" brīvprātīgi un par brīvu.
RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Valdībai ir jāizskata iespēja katram ieceļotājam Latvijā uzlikt par pienākumu veikt Covid-19 testu vismaz dažu dienu laikā pēc ierašanās valstī, paziņoja premjers Krišjānis Kariņš intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes".
Tāpat viņš piebilda, ka patlaban eksperti strādā pie atbilstoša risinājuma.
Kariņš nepiedalījās valdības sēdē, Baltijas Ministru padomes valdības vadītāju sanāksmes dēļ Viļņā.
Viņaprāt, nebija pareizi, ka tajā tika diskutēts tikai par ieceļotāju testēšanu lidostā tieši pirms vai pēc ceļojuma, taču netika apskatīts trešais variants - uzlikt par pienākumu ieceļotājam veikt Covid-19 testu noteiktā laikā pēc ierašanās Latvijā.
Viņš piebilda, ka patlaban ļoti maz cilvēku brīvprātīgi veic Covid-19 testu lidostā, kas rada augstu epidemioloģiskās drošības risku.
Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 07.12.2021
Latvijā
Koronavīrusa paveids "omikrons" ienācis Latvijā
Premjers kārtējo reizi aicināja iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19 un nebaidīties saņemt balstvakcīnu, ja ir pagājis noteiktais termiņš pēc vakcinācijas pamata kursa saņemšanas.
Kopš pagājušās nedēļas ieceļojošiem pasažieriem ir iespēja brīvprātīgi veikt valsts apmaksāto Covid-19 testu lidostā "Rīga".
Veselības ministrs Daniels Pavļuts jau atzīmēja brīvprātīgās testēšanas nesto labumu – savlaicīgi tika konstatēti pirmie divi inficēšanās gadījumi ar jauno Covid-19 paveidu omikron.
Ziņu lente
0