Pasaulē

ASV pasludina Latvijas virsprokuroru par Pretkorupcijas čempionu

© Depositphotos / TeamtimeЗдание Госдепартамента США в Вашингтоне
Здание Госдепартамента США в Вашингтоне - Sputnik Latvija, 1920, 10.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departaments atzīmēja Jura Jurisa panākumus bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga lietā.
RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Latvijas virsprokurors un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanas koordinācijas nodaļas vadītājs Juris Juriss saņēma ASV Valsts departamenta apbalvojumu, ziņots ASV Valsts departamenta mājaslapā.
Juriss atzīts par vienu no divpadsmit "Pretkorupcijas čempioniem", kuri "ar savu darbu padara pasauli labāku, apkarojot korupciju un cīnoties par pārredzamību un atbildību". Apbalvojums pasniegts saistībā ar Starptautisko korupcijas apkarošanas dienu, ko atzīmē 9. decembrī.
Apbalvojums tika pasniegts trešdien virtuālā tiešsaistes ceremonijā, kas notika ASV Valsts departamentā. Diplomu Jurisam pasniedza ASV vēstniecībā Rīgā.
"ASV izsaka atzinību Jurisa k-gam par viņa drosmi un neatlaidību korupcijas apkarošanā, kas apdraud Latvijas, ASV un pasaules valstu kolektīvo drošību un Latvijas ekonomisko labklājību," sacīja ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails.
ASV Valsts departaments atzīmēja Jurisa panākumus Aivara Lemberga lietā, kā arī viņa ieguldījumu Latvijas prokuroru un policistu apmācībā. Ziņots, ka Juris gadiem ilgi jutis Lemberga un viņa domubiedru spiedienu, taču kategoriski atteicies piekāpties.
Atgādinām, ka lieta pret Lembergu nonākusi aktīvajā fāzē 2019. gada decembrī, kad Ventspils mērs, un līdz ar viņu arī pilsētas osta nonāca ASV Finanšu ministrijas sankciju sarakstā.
Tāpat Pretkorupcijas čempiona balvu ieguva:
Dorotija Bredlija, Beliza
Nikolajs Staikovs, Bulgārija
Aleksandra Attalidesa, Kipra
Karloss Džovanni Ruano Pineda, Gvatemala
Gabriela Alehandra Kastellanosa, Hondurasa
Jamilija Maričeva, Kazahstāna
Riads Kobeisi, Libāna
Marta Čizuma, Malāvija
Denīze Namburete, Mozambika
Dr Torpls Jomnaks, Taizeme
Karloss Paparoni, Venecuēla
Ziņu lente
0