Pasaulē

Merkeli vairs neiekļauj pasaules ietekmīgāko sieviešu sarakstā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasВстреча президента РФ В. Путина с канцлером Германии А. Меркель
Встреча президента РФ В. Путина с канцлером Германии А. Меркель - Sputnik Latvija, 1920, 09.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules ietekmīgāko sieviešu saraksta pirmajā desmitniekā tika iekļautas divas miljardieru bijušās dzīvesbiedres.
RĪGA, 9. decembris - Sputnik. Vācijas kanclera pienākumu izpildītāja Angela Merkele pirmo reizi kopš 2006. gada ne tikai neieņēma pirmo vietu žurnāla Forbes sastādītajā pasaules ietekmīgāko sieviešu sarakstā, bet arī netika tajā neiekļauta.
"Trešo reizi vien 18 gadu laikā, ko mēs sastādām šo reitingu, Merkele neieņem pirmo vietu. Ar viņas aiziešanos no valsts amata rodas iespēja atrast jaunu TOP 1," rakstīts Forbes vietnē.
Pirmo vietu reitingā jau desmito gadu ieņem Vācijas kanclere Angela Merkele. - Sputnik Latvija, 1920, 15.12.2020
Foto
Spilgtas politiķes un pieredzējušas uzņemējas: Forbes nosauca visietekmīgākās sievietes
Pēc 16 gadiem pie varas Vācijas kanclere Angela Merkele atkāpās no amata. Kristīgo demokrātu savienība, kas ar Merkeli priekšgalā četras reizes pēc kārtas uzvarēja nacionālajās vēlēšanās, izrādījās opozīcijā.
Šogad pirmo vietu reitingā ieņem miljardiera un kompānijas Blue Origin īpašnieka Džefa Bezosa bijusī sieva Makenzi Skota. Pēc žurnāla datiem viņa ar 59,4 miljardiem dolāru ieņem trešo vietu bagātāko sieviešu sarakstā.
Saraksta otrajā vietā ierindojusies ASV viceprezidente Kamala Harisa, kas kļuvusi par pirmo sievieti šajā amatā. Visietekmīgāko sieviešu pieciniekā ienāca tāpat Eiropas Centrālās bankas prezidente Kristīne Lagarda, "General Motors" ģenerāldirektore Mērija Barra un miljardiera, "Microsoft" dibinātāja Billa Geitsa bijusī sieva Melinda Geitsa.
Eiropas Komisijas vadītāja Urzula fon der Leiena ieņēma astoto vietu.
В Риге открылся российский магазин-дискаунтер торговой сети Mere - Sputnik Latvija, 1920, 26.08.2021
Pasaulē
Supermārketu "Mere" tīkla īpašniece debitējusi Forbes sarakstā
Sarakstā ir arī Krievijas Federācijas CB vadītāja Elvīra Nabiullina, reitingā viņa ieņēmusi 60. vietu, tā ir vienīgā Krievijas pārstāvniecība.
Reitingā jaunākā dalībniece ir dziedātāja Teilora Svifta (31 gadi), vecākā - Lielbritānijas karaliene Elizabete II. Teju pusi vietu sarakstā ieņēma dāmas no ASV.
Iepriekš šajā reitingā bija arī Baltijas valstu pārstāves, taču šogad nedz Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte, nedz Igaunijas valdības vadītāja Kaja Kallasa netika iekļautas simts ietekmīgāko sieviešu sarakstā.
Ziņu lente
0