Video

Mājas uz papīra: zīmējumi stāsta, par ko sapņo bēgļu bērni

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brīvprātīgie palīgi loģistikas centrā Baltkrievijā mītošajiem migrantu bērniem ieteica sarīkot zīmējumu konkursu un tajos pastāstīt, kas viņus visvairāk uztrauc.
Krīzes centrā uz Baltkrievijas un Polijas robežas mītošajiem bēgļu bērniem jauniešu organizācija ieteica sarīkot zīmējumu konkursu. Visi bērni varēja ar zīmuļu un flomāsteru palīdzību pastāstīt par saviem sapņiem un pārdzīvojumiem.
Pasākumā iekļāvās arī daži pieaugušie. Viens no vīriešiem apjautājās, kā labāk noformēt zīmējumus, un palīdzēja bērniem. Daži vecāki teica priekšā, kā un ko uzzīmēt. Interesanti, ka daudzi bērni zīmēja mājas, daži cītīgi attēloja puķes.
Improvizētā studija radīja īstu ažiotāžu. Bērni no visām pusēm skrēja, pūloties ieņemt labākās vietas. Vēlāk darbus pētīs speciālisti – viņi vērtēs bērnu psiholoģisko stāvokli.
"Bērniem deva iespēju atainot savas jūtas un pārdzīvojumus. Baltkrievija ir viesmīlīga – kā viņi vērtē šo situāciju. Gribas redzēt, ko domā jaunā, augošā paaudze, kas spiesta te atrasties," teica Baltkrievijas republikāniskās jauniešu savienības Grodņas apgabala komitejas pirmais sekretārs Jevgēņijs Jesins.
Savdabīgā studija migrantu nometnē nostrādāja tikai vienu dienu, zīmējumu konkursa noslēgumā visus mazos dalībniekus gaidīja kārums – šokolāde.
Brīvprātīgie plāno dažādas formas darbā ar bērniem, ja migranti vēl uzturēsies centrā.
Ziņu lente
0