Latvijā

Palīdziet bēgļu bērniem: iedzīvotājus lūdz piedalīties akcijā

© Sputnik / Oksana DzadanPatvērumu centrs "Mucenieki"
Patvērumu centrs Mucenieki - Sputnik Latvija, 1920, 07.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vajag palīdzēt ar dāvanām, lai "Mucenieku" centrā dzīvojošajiem bērniem arī būtu Ziemassvētki.
RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Iedzīvotāji aicināti piedalīties labdarības akcijā, kas ilgs līdz 13. decembrim – vajag palīdzēt ar dāvanām 100 bērniem no bēgļu ģimenēm, kas meklē patvērumu centrā "Mucenieki", raksta Mixnews.lv.
Akciju organizē Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) sadarbībā ar kustību "Gribu palīdzēt bēgļiem" un asociāciju "Latvijas Sarkanais Krusts" (LSK), kā arī Patvēruma meklētāju izmitināšanas centru "Mucenieki".
Visi, kas vēlas piedalīties labdarības akcijā, aicināti zvanīt pa tālruni 2 2811 017, stāsta SIF pārstāve Zane Jēkabsone.
Pasākuma mērķis – radīt svētku sajūtu bērniem, kuri tos svin, iespējams, vēl nepazīstamā vidē.
Labdarības akcija notiek jau sesto gadu no vietas. Pārsvarā bērni, kam tiek rīkoti svētki, ierodas no valstīm, kurās viņu vecāki saskārušies ar vajāšanu, valdījuši konflikti vai karš.
Kustības "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārstāvis Egils Grasmanis teica, ka 2020. gadā, pateicoties draugu, kolēģu, nevalstisko organizāciju un uzņēmumu atbalstam, nodoti 55 dāvanu saiņi – bumbas, galda spēles, kancelejas preces, rotājumi, Lego, somas, lelles, mīkstās rotaļlietas, segas, konfektes, piparkūkas un daudz kas cits.
Šogad, atzīmēja Grasmanis, vajadzīga vēl aktīvāka dalība un cilvēku atsaucība. Jāsavāc divkārt vairāk dāvanu.

Migranti

Pēdējā laikā Lietuva, Latvija un Polija ziņo par aizturēto nelegālo migrantu skaita pieaugumu uz Baltkrievijas robežas.
С детьми на морозе в палатках: лагерь мигрантов на белорусско-польской границе - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Video
Ar bērniem teltīs aukstumā: migrantu nometne pie Polijas robežas
Lietuva un Latvija būvē dzeloņstiepļu nožogojumus uz Baltkrievijas robežas, lai neļautu nelegālajiem migrantiem šķērsot robežu un nonākt valsts teritorijā. Baltkrievijas robežsargi ne vienu vien reizi ziņojuši, ka Lietuva, Polija un Latvija ar varu padzen migrantus uz Baltkrievijas teritoriju.
ES apgalvo, ka Baltkrievija izmanto migrantus kā "hibrīdieroci" pret ES, kopš ieviesti ierobežojošie pasākumi pret Minsku. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atzīmēja, ka Minska vairs necentīsies apturēt nelegālo migrantu plūsmu uz ES valstīm – Rietumu sankciju dēļ šiem nolūkiem nav "ne naudas, ne spēku".
Ziņu lente
0