Viedoklis

Manēžā - āži un klauni. Makrons privātā sarunā apsaukā Džonsonu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasLielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, Francijas prezidents Emanuels Makrons, Vācijas kanclere Angela Merkele
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, Francijas prezidents Emanuels Makrons, Vācijas kanclere Angela Merkele  - Sputnik Latvija, 1920, 07.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Boriss Džonsons šajā cirkā ir klauns, Makronam tikusi šprehštālmeistera loma. Viņš tikai piesaka numurus, taču pats neko nedemonstrē, lai arī nekas no jauna nav jāizdomā: sankcijas jau savāktas pakotnē. Atliek tikai vienu vārdu nomainīt.
Bija laiki, kad Makrons atļāva Džonsonam Elizejas pilī celt kājas uz galda, lai arī toreiz viņiem nebija nekā kopīga – tikai Lamanšs. Tagad arī tā ir gluži vai frontes līnija, atzīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans.
Parīzē stāsta, ka abu valstu attiecības vēl nekad nav bijušas tik sliktas kopš Vaterlo kaujas. Konflikti – katrā jautājumā. "Desu" karš vēl nebija beidzies, kad sākās "zivju" kaujas. Ar jūras produktiem vēl netika skaidrībā, kad sākās kašķi par migrantiem. Cilvēkos abu valstu līderi pūlas būt pieklājīgi, bet pašu mājās…
Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Makrons pastāstīja par "vakcīnu karu" ar Krieviju un Ķīnu
Par to, ko Emanuels Makrons sarunājis par Borisu Džonsonu, citos laikos viņš būtu izsaukts uz divkauju. Un nebūtu pieņēmis, jo teicis it kā nav viņš, visu atstāstījis satīriskais izdevums Le Canard enchaîné. It kā pīle, it kā ne. Izskatās gan pēc patiesības.
Makrons pat neslēpa, ka ir pārskaities. "Mēs nenododam informāciju svarīgos jautājumos ar tvītu un vēstuļu starpniecību," viņš piezīmēja, kad Džonsons pēc šķietami draudzīgas sarunas par 27 bēgļu nāves Lamanšā pēkšņi publicēja sociālajā tīklā plānu – piecus punktus migrācijas jautājuma risināšanai un pieprasīja Parīzes pakļaušanos.
Privātā sarunā ar tuvāko aprindu pārstāvjiem, stāsta avīze, Francijas līderis teica, ko domāja. "Viss ir kārtībā, mēs apspriežamies kā pieauguši cilvēki, bet pēc tam viņš tik vulgāri sagādā grūtības. Vienmēr viens un tas pats cirks." Viens. "Viņš ātri saprata, ka pēc Brexit britiem veidojas katastrofāla situācija: benzīna nav, produktu trūkst. Tāpēc viņš par savām kļūdām nolēma padarīt par grēkāzi Franciju." Divi. "Ir skumji redzēt lielu valsti, ko vada klauns." Trīs.
To būtu grūti apstrīdēt. Tikai ar vienu precizējumu. Ja Džonsons šajā cirkā ir klauns, Makronam tikusi šprehštālmeistera loma. Viņš tikai piesaka numurus, taču pats neko nedemonstrē, lai arī nekas no jauna nav jāizdomā: sankcijas jau savāktas pakotnē. Atliek tikai vienu vārdu nomainīt – ierakstīt "Lielbritāniju" "Baltkrievijas" vietā.
Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija, 1920, 26.07.2020
Politika
Mediji: Džonsons pārskatīs dažus likumus saistībā ar bažām Krievijas dēļ
Pirmkārt, traģēdijas ir lielākas. Otrkārt, kas to var zināt, kas būs tālāk. Nesen Džonsons Kopienu palātā paziņoja, ka Londona izskatīs izstāšanos no Eiropas Cilvēktiesību konvencijas, lai efektīvāk novērstu problēmas ar nelegāļiem. Tas jau nozīmē "klāt esam". Rietumu vērtības aiziet pa pieskari.
Nē, labāk lai paši viens otram saka "laipnus vārdus", nevis kāds no malas atstāsta. Tātad tagad kārta rīkoties Bodžo – tā britu premjeru neoficiāli sauc augstākā sabiedrība.
Neko daudz viņš negudros. Nosauks kaimiņu par ēzelīti Delfīnu. Franču ēzelītis vien ir. Otrā plāna personāžs multenē "Cūciņa Pepa". Delfīna gan ir meitenīte, taču, ja Boriss Džonsons ir Bodžo, tad Emanuels Makrons – Emma.
Ziņu lente
0