Latvijā

Koronavīrusa paveids "omikrons" ienācis Latvijā

Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 07.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām būtu pāragri izdarīt slēdzienus par "omikrona" virulenci un potenciālo risku, ko tas nes cilvēcei.
RĪGA, 7. decembris — Sputnik. E.Gulbja laboratorija konstatējusi divus koronavīrusa paveidus "omikron" infekcijas gadījumus, vēsta TVNET.
Siekalu paraugus sestdien nodevuši cilvēki, kuri ieradušies Rīgas lidostā.
Sākotnējā testa laikā speciālisti secināja, ka paraugi neatbilst "delta" paveidam. Šī iemesla dēļ veikta sekvencēšana.
Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) saņēmis informāciju par iegūtajiem rezultātiem. Tālāka paraugu pētīšana tiks veikta saskaņā ar SPKC un Nacionālās mikrobioloģijas references laboratorijas noteikto algoritmu.
Sikspārnis  - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Viedoklis
"Mēs finansējām". ASV pastāstīja par Covid-19 izcelsmi
Koronavīrusa jaunais paveids "omikron" pirmo reizi reģistrēts Botsvānā, DĀR novembra vidū. Tas atšķiras no iepriekš atklātajiem paveidiem ar trim desmitiem S-proteīna mutāciju. Patlaban tas fiksēts jau 38 valstīs.
PVO paziņoja, ka jaunā paveida izplatība rada raizes, taču pagaidām būtu pāragri izdarīt slēdzienus par tā virulenci un potenciālo risku, ko tas nes cilvēcei. Šobrīd nav reģistrēts neviens nāves gadījums "omikron" paveida infekcijas gadījumā.
Gamaleja vārdā nosauktā centra profesors Anatolijs Altšteins uzskata, ka paveids "omikron", iespējams, būtu "noderīgs" zemo letalitātes rādītāju dēļ – iespējams, tas varēs izspiest citus, bīstamākus paveidus.
Ziņu lente
0