Pasaulē

ASV konstatē: Krievijā ir "amerikāņu bumbvedēju slepkava"

© Public domain / Defense Visual Information Distribution Service / U.S. Air Force / 1st Lt Denise C. Guiao-CorpuzАмериканский стратегический бомбардировщик B-52H Stratofortress
Американский стратегический бомбардировщик B-52H Stratofortress  - Sputnik Latvija, 1920, 07.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atvaļinātais pulkvedis konstatēja, ka pēdējo 30 gadu laikā Maskava un Pekina būtiski pilnveidojušas aizsardzības sistēmas un Vašingtona var zaudēt priekšrocības.
RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Krievijas raķete P-37 paredzēta bumbvedēju, izlūkošanas lidmašīnu un degvielas uzpildes lidmašīnu likvidācijai, tāpēc nopietni apdraudot amerikāņu gaisa spēkus, stāsta atvaļinātais pulkvedis Marks Gancingers, vēsta RIA Novosti.
"Krievijas un Ķīnas pretgaisa aizsardzības līdzekļi kļūst aizvien mobilāki, to darbības rādiuss pastāvīgi palielinās," speciālists konstatēja rakstā, ko publicēja Mitchell Institute Policy Paper.
Многоцелевой истребитель МиГ-31 с гиперзвуковой ракетой Кинжал - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2020
Viedoklis
MiG-31 – bīstamākais mednieks debesīs
Viņš atgādināja, ka pēdējo 30 gadu laikā Maskava un Pekina būtiski pilnveidojušas aizsardzības sistēmas un Vašingtona "var zaudēt priekšrocības".
Īpašu uzmanību Gancingers pievērsa mūsdienīgajiem radariem, kas precīzi identificē draudus un savlaicīgi noraida signālus starta iekārtām.
Savā materiālā atvaļinātais pulkvedis uzslavēja Krievijas un Ķīnas pretgaisa aizsardzības sistēmu un izvēla raķetes P-37 un PL-XX, kas "paredzētas dārgu aviācijas līdzekļu, piemēram, izlūkošanas un degvielas uzpildes lidmašīnu un bumbvedēju likvidācijai".
Р-37 ir Krievijā izstrādāta "gaiss-gaiss" klases raķete. Patlaban tās darbības rādiuss ir lielākais pasaulē starp vadāmajām šī tipa raķetēm. Tās izmanto pārtvērēji MiG-31BM.
Запуск ракеты «Сармат» с космодрома «Плесецк» - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2021
Viedoklis
Kāpēc Krievijas "Sarmat" vajadzētu lidot pāri abiem planētas poliem
Ziņu lente
0