Pasaulē

Kremlis: kara risks Ukrainas dienvidaustrumos ir augsts

© Sputnik / Sergey MelkonovUkrainas armijas karavīrs
Ukrainas armijas karavīrs - Sputnik Latvija, 1920, 05.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs konstatēja, ka karadarbības risks Donbasā ir ļoti augsts.
RĪGA, 5. decembris — Sputnik. Kremlis ir noraizējies par karadarbības augsto risku Donbasā, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta RIA Novosti.
"Karadarbības risks Ukrainā (dienvidaustrumos – red.) vēl aizvien ir augsts. Tas joprojām ir jautājums, kas mūs īpaši satrauc," viņš pastāstīja žurnālistiem, lūgts komentēt pašreizējo situāciju.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2021
Krievijā
Krievijas ārlietu ministrs stāsta par NATO militārās tehnikas pārvietošanu pie KF robežām
Pēdējā laikā rietumvalstu mediji un politiķi apgalvo, ka Krievija savelkot bruņotos spēkus pie Ukrainas. Kremlis atgādināja, ka valsts pārvieto bruņotos spēkus savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem, Krievijas darbības nevienu neapdraud un tām nevajadzētu radīt nekādu satraukumu. Pie tam Rietumi, pārmetot Krievijai "agresiju", izmanto šos pārmetumus, lai aizbildinātu savu spēku savilkšanu pie Krievijas robežām, uzsvēra Maskava.
Vienlaikus Krievijas Ārlietu ministrija informēja, ka NATO pārvieto militāro tehniku pie Krievijas robežām un Donbasā aug Rietumu instruktoru skaits. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka tamlīdzīgi soļi var izprovocēt Kijevu uz militārām avantūrām un tas savukārt tieši apdraud Krieviju.
Valsts ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka Ukrainas varasvīri nosūtījuši uz dienvidaustrumiem 125 tūkstošus karavīru un virsnieku – pusi visa Bruņoto spēku sastāva.
Пара истребителей F-16 на воздушном параде в честь Дня независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 27.11.2021
Viedoklis
Karstasinīgie poļu puiši Baltijas debesīs. Uzdevums – izraisīt karu
Ziņu lente
0