Politika

Tuvākajā laikā: Kremlis paziņoja par iespējamo Putina un Baidena telefona sarunu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasSarkanais Laukums Maskavā
Sarkanais Laukums Maskavā - Sputnik Latvija, 1920, 04.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots, ka Krievijas un ASV prezidenti apspriedīs plašu jautājumu klāstu, tostarp arī kādu vecu jautājumu, informēja Kremlī.
RĪGA, 4. decembris - Sputnik. Krievijas prezidenta Vladimira Putina un amerikāņu līdera Džo Baidena videokonference var notikt jau tuvākajās dienās, informē Krievijas valsts vadītāja palīgs Jurijs Ušakovs.
"Tiek apsvērta iespēja rīkot Vladimira Putina sarunu ar ASV prezidentu Baidenu, acīmredzot videokonferencēs formātā. Turklāt šo varētu paveikt jau tuvākajā laikā, tuvākajās dienās," citē Ušakovu RIA Novosti.
Pēc viņa teiktā Krievijai jau zināms konkrēts videokonferences datums un laiks. "Taču, manuprāt, būtu labāk pagaidīt, kad visi parametri tiks saskaņoti ar Amerikas pusi," piebilda Krievijas prezidenta palīgs.
Krievijas līdera preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš neizslēdza, ka valstu vadītāju saruna varētu notikt 7. decembrī, kaut viņš precizēja, ka datums vēl nav sinhronizēts.
Президент РФ Владимир Путин во время совещания с членами правительства - Sputnik Latvija, 1920, 24.10.2021
Viedoklis
Veselīgs konservatīvisms: kāpēc Putins apglabājis ēru
Kā pastāstīja Ušakovs, gaidāmo sarunu gaitā Putins un Baidens plāno apspriest stratēģiskās stabilitātes jautājumus, pandēmiju, naftas tirgu un cīņu ar klimata pārmaiņām.
Nav izslēgts, ka darba kārtībā iekļaus arī veco jautājumu par nolīgumiem, kas izslēdz turpmāku NATO virzību uz austrumiemun bruņojuma sistēmu izvietošanu Krievijas kaimiņvalstu teritorijā.
Ušakovs piebilda, ka tas ir visai vecais jautājums, jo gan Padomju Savienībai, gan Krievijai tika doti mutiski apliecinājumi, ka NATO nekad nevirzīsies uz austrumiem.
Krievijas prezidenta palīgs minēja, ka noteikti tiks apspriests jautājums par Maskavas ierosinātā ANO pastāvīgo locekļu samita organizēšanu.
Президент РФ Владимир Путин принял участие в заседании клуба Валдай - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Krievijā
Putins uzstājās "Valdajā": KF prezidenta runas svarīgākās tēzes
"Es ceru, ka amerikāņu kolēģi saprot, cik šis kontakts ir svarīgs un vajadzīgs. Turklāt ne tikai mums, bet arī amerikāņiem," norādīja Ušakovs.
Viņš atzīmēja, ka Krievijas puse nesteidzina sarunu organizēšanas procesu.
"Mēs nesteidzinām amerikāņus - mēs esam gatavi to rīkot, kad viņiem būtu ērti, un tagad esam tuvu tam, lai saskaņotu abām pusēm ērtu laiku," secināja Ušakovs.
Ziņu lente
0