Latvijā

Aizbraukt uz citu valsti un nopelnīt: Latvijas iedzīvotāji par dalības ES priekšrocībām

ES un Latvijas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 04.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visbiežāk iespēju strādāt citās ES valstīs atzīmēja Latvijas krievvalodīgie iedzīvotāji, nepilsoņi un personas ar pamatizglītību.
RĪGA, 4. decembris — Sputnik. Viena no nozīmīgākajām priekšrocībām, ko sniedz Latvijai dalība Eiropas Savienībā, ir iespēja strādāt citās ES valstīs, turklāt visvairāk šo iespēju vērtē krievvalodīgie, liecina SKDS aptauja, vēsta Latvijas Radio.
Aptaujas par Latvijas dalības ES priekšrocībām respondentiem tika piedāvāti pieci atbilžu varianti — darbs citās ES valstīs, ekonomiskā attīstība, drošība un aizsardzība, cilvēktiesības un pilsoniskās brīvības, kā arī likuma vara, bija jāizvēlas tikai viens variants. (Latvijas dalības ES trūkumi netika izskatīti).
Variantu "iespēja strādāt citās ES valstīs" atzīmēja 41% respondentu.
Apsargs Latvijas infektoloģijas centrā - Sputnik Latvija, 1920, 01.12.2021
Latvijā
QR kodi un latviešu valoda: Latvijā trūkst apsardzes darbinieku
"Nav lielas starpības starp dzimumiem, ir neliela starpība starp vecuma grupām. Bet, ja mēs skatāmies uz "sarunu valodu ģimenē", tad redzam, ka paradās starpības. Mēs redzam, ka tieši krievvalodīgie visbiežāk atzīmēja, ka vislielākā Eiropas Savienības priekšrocība ir iespēja strādāt citās ES valstīs," komentēja aptaujas rezultātus SKDS centra vadītājs Arnis Kaktiņš.
Ir arī starpības starp reģioniem: Latgalē iespēju doties uz ārzemēm atzīmējuši 61% respondentu, Rīgā – 32%.
Tāpat, saskaņā ar aptauju, visvairāk iespēju strādāt citās ES valstīs vērtē nepilsoņi un personas ar pamatizglītību.
Otro vietu starp priekšrocībām, ko Latvijai dod dalība ES, ieņēma ekonomiskā attīstība. Par šo variantu nobalsoja 25% respondentu. 15% atzīmēja ārēju drošību un aizsardzību, 8% – cilvēktiesības un pilsoniskās brīvības, par likuma varu nobalsoja 3% respondentu. Vēl 7% nevarēja izvēlēties Latvijas dalības ES galveno priekšrocību.
Ziņu lente
0