Latvijā

Aivars Lembergs ir inficējies ar Covid-19 cietumā

© Sputnik / Sergey MelkonovBijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs
Bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs - Sputnik Latvija, 1920, 04.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zaļo un Zemnieku savienības līdzpriekšsēdētājs apsūdzēja tieslietu ministru Jāni Bondaru, mēģinājumā atbrīvoties no politiskā pretinieka
RĪGA, 4. decembris — Sputnik. Bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs ir inficējies ar Covid-19 Rīgas Centrālcietumā, paziņoja Latvijas Zaļās partijas un Zaļo un zemnieku savienības valdes līdzpriekšsēdētājs Edgars Tavars.
Mikroblogošanas vietnē Twitter Tavars ziņoja, ka Lembergs jau 3 mēnešus lūdzis balstvakcīnu, ko viņam regulāri atteica. Šādas nolaidības rezultātā viņam ir Covid-19 pozitīvs tests uz, un bijušā mēra veselība ir apdraudēta.
(Atgādinām, ka Lembergam ir 68 gadi. Jaunās Imunizācijas valsts padomes rekomendācijas paredz, ka papildus jau līdz šim noteiktajām iedzīvotāju grupām balstvakcināciju vajadzēs saņemt visiem iedzīvotājiem vecumā no 40 gadiem.)
Pēc Tavara domām tas ir tieslietu ministra Jāņa Bordāna rīcības rezultāts.
"Tas ir Bordāna vadītās nozares darba rezultāts (TM pakļautībā esošais RCC). Savulaik līdzīgi, atsakot medicīnisko palīdzību, no politiskajiem oponentiem atbrīvojās komunisti un fašisti. Veselību Aivaram Lembergam!" raksta politiķis.
Martā Lembergs informēja medijus, ka Bordans aizliedzis piegādāt viņam nepieciešamos medikamentus.
Vakcinācijas aptvere cietumos nodarbināto vidū ir 97,9%. Ieslodzīto vidū tā teju pārsniedz 66%.
Ziņu lente
0