Politika

Stoltenbergs: Krievijai nav tiesību uz savu ietekmes sfēru

© REUTERS/Christian HartmannГенеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг  - Sputnik Latvija, 1920, 03.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO ģenerālsekretārs uzskata, ka Krievijai nav tiesību likt šķēršļus kaimiņvalsts pievienošanai aliansei.
RĪGA, 3. decembris - Sputnik. Krievija nedrīkst izplatīt savas ietekmes sfēru uz Ukrainu, paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Telegraph.
Pēc viņa vārdiem, Maskava nav tiesīga likt šķēršļus kaimiņvalsts pievienošanai aliansei - lēmums jāpieņem pati Kijevai un blokam.
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 23.11.2021
Krievijā
Zaharova komentēja NATO paziņojumu par Krievijas "agresīvo uzvedību"
"Šajā jautājumā Krievijai nav veto vai balsstiesību, tāpat tai nav tiesību noteikt ietekmes sfēru, mēģinot kontrolēt savus kaimiņus," norāda Stoltenbergs.
Viņš nosauca par kļūdainu nostāju, ka NATO atbalsts suverēnajām valstīm ir provokācija.
Pēdējā laikā Kijeva un rietumvalstis raisījušas plašas runas par Krievijas "agresīvo darbību" pastiprināšanos pie Ukrainas robežām. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievija pārvieto bruņotos spēkus savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem. Pēc viņa vārdiem, tas nevienu neapdraud un nevajadzētu nevienu satraukt.
Maskava jau vairākkārt paudusi satraukumu par NATO spēku audzēšanu Eiropā. Kremlis uzsvēra, ka Krievija nevienu neapdraud, taču pievērsīs uzmanību soļiem, kas potenciāli apdraud tās intereses.
Ziņu lente
0