Viedoklis

Mazi īkstīši ar lieliem vezumiem. Briti uzrīdīs pasaulei "Nākotnes karavīru"

CC0 / PxHere / Lielbritānijas karavīri
Lielbritānijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 03.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar Londonas sapņiem ielīst visās šķirbās tai labākajā gadījumā tikai viens zaldātiņš vien paliks.
Viņu pašu augstajā stilā izklausās vareni: Lielbritānija apņēmusies paplašināt militāro klātbūtni dažādās pasaules malās, lai efektīvāk reaģētu uz starptautiskajiem izaicinājumiem. Vienkāršāk izsakoties, viņi plāno kļūt par aizbāzni katrā pulvera mucā, pie tam paši mucu ripinās, atzīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans.
Pie uzdevuma ķersies viņu "Nākotnes karavīrs". Tā saucas Aizsardzības ministrijas sauszemes spēku modernizācijas plāns. Pašu mājās viņi stāsta, ka tā esot "radikālākā armijas transformācijas programma XXI gadsimtā".
NATO - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Pasaulē
Londona saskatījusi "Putina aģentus" Igaunijā – viņi apdzirda britu karavīrus
Runa ir par bruņojumam paredzēto izdevumu palielināšanu no 33 miljardiem mārciņu līdz 41 miljardam 10 gadu laikā un globālās reaģēšanas spēku izveidi "pretestībai ekstrēmistiskām organizācijām un pretdarbībai naidīgām valstīm".
"Mēs atradīsimies visā pasaulē ar pilnu instrumentu kompleksu cīņai ar milzīgu skaitu izaicinājumu – no kibersfēras līdz cīņas laukam," teica britu aizsardzības ministrs. Iesaku paskatīties, - tad būs skaidrs, cik komiski tas skan no viņa puses.
Pie tam gan viņš nepaskaidroja, kādā secībā ritēs darbs: vispirms draudi, pēc tam – britu klātbūtne, vai tomēr otrādi. Visdrīzākais – abi kopā. Spriežot pēc tā, ka viņi jau izlēmuši, kur būvēs savus tā saucamos "sauszemes reģionālos habus", draudus viņi paķers līdzi.
Украинские военные во время учений - Sputnik Latvija, 1920, 29.11.2021
Pasaulē
Lielbritānijā atklāts NATO "plāns" par uzbrukumu Krievijai
Starp citu, jau nolemts "aplaimot" Keniju, Omānu un Vāciju. Vāciju – konkrēti kara gadījumam ar Krieviju. Plānots pārvietot bruņutehniku, artilēriju, aviāciju. Būtu labāk "habu" Ukrainā uzslējuši. Tur ienaidnieks būs pie pašiem vārtiem. Nu, varbūt Baltijā, ko viņi jau sen apguvuši. Nē, viņiem vajag Vāciju, kur ir komfortabli un kaimiņos ir amerikāņi. Pie tam vēl nav zināms, vai vācieši jau ir lietas kursā. Tikai Londonā, šķiet, uzskata, ka alus birģeri tiktāl zaudējuši savu lepnumu, ka samierināsies ar vēl vieniem anglosakšiem, ja jau viņu brāļus piecieš.
Viņiem tīri vai nagi niez pēc pārspēka. Gribas kļūt par NATO karadarbības centrālo posmu. Līdz 2030. gadam viņi sola piešķirt aliansei modernizētu divīziju. Lai īkstīši visur paspētu ierasties.
Stāsta, ka jau 2025. gadā Karalisko bruņoto spēku skaits sasniegs 73 tūkstošus "durkļu". Kopā ar rezervistiem sasniegs visus simt tūkstošus. Ja ticēsim viņu presei, Krievija tādu skaitu tikai pie Ukrainas robežas vien sapulcējusi. Var jau būt, ka viens viņējais ir desmit zaldātu vērts? Mēs jau Afganistānā redzējām, ko viņi ir vērti. Un ko nēsā. Kādā armijas bāzē piemirsti kareivji uz Kabulas lidostu varonīgi zagās sieviešu apģērbos un parandžās.
Tomēr "Nākotnes karavīrs" izklausās varen labi. Virsrakstā. Pirmkārt, uzreiz ir skaidrs, par ko ir runa. Otrkārt, īsti pielāgoti viņu pašpārliecībai. Treškārt, izklausās gaišredzīgi. Ar Londonas sapņiem ielīst visās šķirbās tai labākajā gadījumā tikai viens zaldātiņš vien paliks. Citādi viņiem nāksies mainīt nosaukumu pret "Nākotnes karavīru nav".
Ziņu lente
0