Latvijā

Žozefs Staļins un Mao Dzedungs: burtnīca ar "vēsturiskiem faktiem" pārsteigusi deputātu

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasSkolniece
Skolniece - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Aleksandrs Kiršteins sastapies ar pārsteidzošu artefaktu- burtnīcu ar unikālām vēsturiskajām personībām un faktiem.
RĪGA, 2. decembris — Sputnik. Interesantu atklājumu savā lapā Twitter demonstrēja Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Aleksandrs Kiršteins – viņš atradis skolas burtnīcu, kas satur pārsteidzošus vēsturiskus faktus un rupjas gramatiskās kļūdas. Dīvaino materiālu viņš parādīja lasītājiem un lūdza paziņot, kur tāda burtnīca atrodama pārdošanā.
"Kompetenču izglītība, ja redzat veikalos šādas klades, dodiet ziņu!" uzrakstīja Aleksandrs Kiršteins, demonstrējot fotogrāfiju – lapu ar vēsturiskām personībām un faktiem latviešu valodā. Lapā redzami grozījumi, kas, spriežot pēc visa, visvairāk aizkaitinājuši politiķi.
Citu starpā politiķis atzīmējis Žozefu Staļinu, Franklinu Rūzveltu, kurš nosaukts par "Apvienoto Emerātu presidentu"; franču politiķi Robertu Šucmani, Mao Dzedungu, Ķīnas Republikas cilvēku dibinātāju un citus.
Lasītāji atbalstīja politiķa sašutumu un mēģināja noskaidrot burtnīcas izcelsmi.
"Kas tas par ārprātu?" deputātu atbalstīja pazīstamā publiciste Elita Veidemane.
"Tur jau ir vēl daudzas citas kļūdas, kas nav atzīmētas, bet kuri tupeņi šo kladi izdevuši, un vai Izglītības un zinātnes ministrija to ir akceptējusi?" bija sadusmots lasītājs ar lietotājvārdu "Es Pats".
"Tas laikam ir uzdevums - izlabot kļūdas," pieļāva komentētājs PolitBirojs.
"Es arī protu wordā uztaisīt tabulu, izdrukāt un ielīmēt burtnīcā. Tur tak acīmredzams, ka kaut kāds skolēna md, ko tulkojis no wiki. Par kompetenču izglītību gan man arī būtu ko teikt, bet šis nav tas gadījums," lasītājus mierināja Ramona.
Kamēr Aleksandrs Kiršteins meklē vainīgos, mēs mazliet parakņājāmies internetā un, šķiet, esam atraduši šo brīnumburtnīcu iespējamos izdevējus.
Spriežot pēc visa, tās ražo Lietuvas kompānija "Disco Products". Uzņēmuma sortiments redzams vietnē. Līdz ar vēstures burtnīcām tur ir milzum daudz aizraujošu palīgmateriālu matemātikā, fizikā, bioloģijā un dažādās valodās.
Ziņu lente
0