Latvijā

Kas nozadzis Ziemassvētkus: tirdziņa Doma laukumā nebūs

© Sputnik / Sergey MelkonovZiemassvētku tirdziņš Domu laukumā
Ziemassvētku tirdziņš Domu laukumā - Sputnik Latvija, 1920, 01.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemassvētku tirgus atklāšanai Doma laukumā jāsāk gatavoties vismaz divus mēnešus iepriekš.
RĪGA, 1. decembris — Sputnik. Valdība nokavējusies ar lēmumu atļaut strādāt Ziemassvētku tirdziņiem – Doma laukumā tirgus nebūs, stāsta LSM.lv.
Latvijas Ekonomikas un Veselības ministrijām izdevies panākt vienošanos par atļauju Ziemassvētku tirdziņiem strādāt "zaļajā režīmā", proti, cilvēkiem ar Covid-sertifikātu. Iespējams, kaut kādās pašvaldībās izdosies tos organizēt arī "sarkanajā režīmā".
Taču valsts galvenā Ziemassvētku tirgus organizatori stāsta, ka atļauja saņemta pārāk vēlu un šogad tirgus nebūs.
"Grūti atrast vārdus, kā raksturot šo absurdo situāciju. Par Doma laukumu vajadzēja runāt vismaz pirms diviem mēnešiem. Tas būtu vēlākais. Normālos apstākļos mums tas aizņem trīs mēnešus. Mēs ļoti nožēlojam, ka nevaram to paveikt, ar prieku darām to jau 20 gadus. Diemžēl laikam mūsu vadība visos līmeņos bija aizņemta ar citiem jautājumiem," pastāstīja Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa valdes priekšsēdētājs Andris Kreislers.
Девушки в костюмах Санта-Клауса фотографируются на фоне рождественских иллюминаций в Токио, Япония - Sputnik Latvija, 1920, 28.11.2021
Foto
Ziemassvētku noskaņojums dažādās valstīs
Epidemioloģiskās situācijas dēļ arī pagājušoziem Doma laukumā Ziemassvētku tirdziņa nebija.
Tiesa, citos galvaspilsētas rajonos, piemēram, Āgenskalna tirgū un Kalnciema kvartālā plānots atvērt Ziemassvētku tirdziņus.
"Tirgus Kalnciema kvartālā notiek vairāk nekā desmit gadus, turklāt katru sestdienu. Tāpēc mums jau ir pieredze, kā to visu organizēt, elektrība un viss nepieciešamais. Mēs varam ātri mobilizēties, organizēt tirdziņu. Ir viss nepieciešamais, lai to saskaņotu," stāstīja Āgenskalna tirgus pārstāve Darja Trizna.
Savukārt tirdzniecība Doma laukumā notiek daudz retāk, tāpēc sagatavošanās darbi ir daudz sarežģītāki un ilgāki: jāuzstāda namiņi, jāpievelk elektrība un tā tālāk.
Ziņu lente
0