Pasaulē

Baltkrievija atjauno tiešos autobusu reisus uz Rīgu un Varšavu

© Станислав ЛобатыйАвтовокзал "Центральный" в Минске
Автовокзал Центральный в Минске - Sputnik Latvija, 1920, 01.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 16. decembra no Minskas uz Rīgu un atpakaļ sāks kursēt autobusi – palielinās pieprasījums Ziemassvētku un Jaungada priekšvakarā.
RĪGA, 1. decembris – Sputnik. Laikā, kad migrācijas krīze uz Baltkrievijas robežas saasinās, varasiestādes plāno atjaunot autobusu satiksmi no Minskas uz Rīgu un Varšavu. Valsts uzņēmums "Minsktrans" pat sniedzis ziņas par termiņu – autobusi no Minskas uz Rīgu sāks kursēt no 2021. gada 16. decembra.
Savukārt no 22. decembra atsāksies reisi maršrutā Minska-Varšava. Pirmais autobuss no Grodņas uz Varšavu devās ceļā jau 28. novembrī.
Мигранты, размещенные в логистическом центре Гродненской области - Sputnik Latvija, 1920, 27.11.2021
Baltijā
"Diplomāti nevar apskraidīt visus mežus": nav zināms precīzs migrantu skaits Baltkrievijā
Saņemtā informācija liecina, ka lēmums par autobusu satiksmes atsākšanu starp galvaspilsētām, iespējams, saistīts ar augošo pieprasījumu Ziemassvētku un Jaungada svētku periodā.
Patlaban Baltkrievijai nav tiešas aviācijas vai dzelzceļa satiksmes ar Latviju un Poliju, tāpēc tiešie autobusu reisi ne tikai vienkāršos baltkrievu pārvietošanos, bet arī ļaus būtiski ietaupīt.
Patlaban zināms, ka autobusi maršrutā Minska-Rīga dosies ceļā ceturtdienās un svētdienās pl. 9:40, bet atpakaļceļā izbrauks piektdienās un pirmdienās pl. 8:50 no rīta.
Ziņu lente
0