Pasaulē

SVT: Krievija "izsmējusi" Zviedriju

CC BY 2.0 / U.S. Secretary of Defense / U.S. Army Sgt. Amber I. Smith / SD meets with Sweden's minister for defence Министр обороны Швеции Петер Хультквист
Министр обороны Швеции Петер Хультквист - Sputnik Latvija, 1920, 29.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zviedru telekanāls SVT pastāstīja, kā Krievija izsmējusi Zviedriju pēc aizsardzības ministra paziņojumiem par militāro palīdzību Ukrainai.
RĪGA, 29. novembris — Sputnik. Krievija pasmējusies par Zviedrijas aizsardzības ministru Peteru Hultkvistu pēc viņa izteikumiem par karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu. Par to telekanāla SVT ēterā viedokli paudusi Stokholmas Aizsardzības pētījumu institūta eksperte Karolīna Vendila Pallina, vēsta RIA Novosti.
AM vadītājs paziņoja, ka Zviedrija varētu dislocēt Ukrainā savus karavīrus. Atbildei uz šo paziņojumu Krievijas vēstniecība atgādināja Hultkvisam, kādu sakāvi viņa valsts cietusi Poltavas kaujā 1709. gadā.
Украинские военные во время учений - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Viedoklis
Bruņotais konflikts Donbasā var iedegties jaunās liesmās
"Viņš nav pirmais Zviedrijas militārais līderis, kurš mēģina iebiedēt Krieviju ar drosmīgas armijas spēku, plānojot nosūtīt savus karavīrus uz Ukrainu," konstatēja diplomātiskā pārstāvniecība.
Eksperte, komentējot situāciju, telekanāla ēterā, pauda viedokli, ka "tādējādi Krievija izsmej Zviedriju".
1709. gadā Krievijas armija, ko komandēja Pēteris I, sakāva zviedru karaļa Kārļa XII spēkus pie Poltavas. Uzvara šajā kaujā kļuva par lūzuma posmu Ziemeļu karā (1700.-1721.). Krievija ne tikai guva virsroku konfliktā ar tālaika lielvalsti, bet arī pielika punktu Zviedrijas dominēšanai Ziemeļeiropā.
Materiālu pilnā apjomā pārtulkojis un publicējis portāls InoSMI.
Ziņu lente
0