Politika

Noticis brīnums: Latvijā uzstādīts piemineklis Sarkanās armijas karavīriem

© Sputnik / Алексей СтефановПамятник погибшим солдатам Красной армии в борьбе с немецко-фашисткими захватчиками установили в местечке Капседе Лиепайского района
Памятник погибшим солдатам Красной армии в борьбе с немецко-фашисткими захватчиками установили в местечке Капседе Лиепайского района - Sputnik Latvija, 1920, 29.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par spīti Latvijas valdības ieviestajai paražai paklusām nojaukt pieminekļus padomju karavīriem, aktīvisti uzstādījuši monumentu Sarkanās armijas kareivjiem. Brīnums noticis Liepājā.
RĪGA, 29. novembris – Sputnik. Kļuvis zināms, ka Latvijā noticis visīstākais brīnums. Vismaz tā tas izskatās valstī dzīvojošo krievu acīs, kuri tur godā savu senču piemiņu.
Pēc trīs gadus ilgas cīņas aktīvistiem Jevgēņijam un Jeļenai Osipoviem izdevies panākt teju vai neiespējamo – uzstādīt pieminekli Sarkanās armijas karavīriem, kuri krituši cīņās ar vācu fašistiskajiem okupantiem pie Kapsēdes Liepājas rajonā.
Piemineklis patiešām uzstādīts, taču aktīvisti iesaistīja cīņā Krievijas ģenerālkonsulātu Latvijā, lai to panāktu.
Tātad Latvijā pirmo reizi kopš ilga laika parādījušās labas ziņas par padomju memoriāliem. Piemineklis padomju kareivjiem nav nozagts nakts aizsegā, nav apgānīts, nav sapostīts vai nojaukts. Uzstādīts. Lai arī aktīvistiem tas prasīja milzu pūles.
Ziņu lente
0