Politika

Krievija un Ķīna noraida "Samita par demokrātiju" ieceri ASV paspārnē

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasМеждународный авиационно-космический салон МАКС-2019. День второй
Международный авиационно-космический салон МАКС-2019. День второй - Sputnik Latvija, 1920, 29.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un Ķīnas vēstnieki ASV noraidījuši ideju par "Samita par demokrātiju", ko iecerējusi Vašingtona.
RĪGA, 29. novembris — Sputnik. Krievija un Ķīna iebilst pret starptautiskā "Samita par demokrātiju" ideju, kas aizritēs decembrī pēc ASV iniciatīvas, teikts abu valstu vēstnieku kopīgi sagatavotajā rakstā izdevumā National Interest, vēsta RIA Novosti.
"Šis aukstā kara laiku mentalitātes produkts radīs ideoloģisku konfrontāciju un šķelšanos pasaulē, radot jaunas "sadales līnijas". Tāda tendence neatbilst mūsdienu pasaules attīstību. Ir neiespējami novērst globālās policentriskās arhitektūras veidošanos, taču tas var apgrūtināt objektīvo procesu. Ķīna un Krievija kategoriski noraida tamlīdzīgu soli," teikts publikācijā.
Последствия беспорядков в здании Конгресса США - Sputnik Latvija, 1920, 23.11.2021
Viedoklis
Amerikāņu pāķi nevēlas atzīt Putinu
Krievijas un Ķīnas vēstnieki Vašingtonā aicināja pārējās valstīs "pievērsties sekmīgai savu pienākumu veikšanai nevis iecietīgai citu kritizēšanai".
"Nevajag uztraukties par demokrātiju Krievijā un Ķīnā. Dažām ārvalstu valdībām labāk padomāt par sevi un par to, kas notiek pašu mājās. Vai tad tā ir brīvība, kad dažādus mītiņus viņu valstīs izgaiņā ar gumijas lodēm un asaru gāzi? Tas nepavisam neatgādina brīvību," norādīja vēstnieki.
Diplomāti uzsvēra, ka demokrātija nebūt nav kādas valsts vai valstu grupas prerogatīva. Demokrātija –"visu tautu universālas tiesības", atgādināja vēstnieki.
Люди на одной из улиц в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена - Sputnik Latvija, 1920, 18.09.2021
Politika
ASV izstrādājušas Eiropas vajadzībām programmu cīņai pret Krieviju
"Tās var realizēt ar dažādām metodēm, un neviens modelis nav piemērots absolūti visām valstīm. Valsts kursa efektivitāte ir atkarīga no tā, vai kurss atbilst tās realitātei, atbilst laika tendencēm, veicina ekonomisko attīstību, sociālo stabilitāti un progresu, kā arī cilvēku dzīves uzlabošanos," viņi piebilda.
Vēstnieki Maskavas un Pekinas vārdā aicināja citas valstis pārtraukt izmantot "uz vērtībām balstītu diplomātiju", kas provocē šķelšanos un konfrontāciju pasaulē, bet gan izmantot starptautiskajās attiecībās savstarpēju cieņu un vispusīgi izdevīgu sadarbību, kā arī strādāt pie harmoniskas līdzāspastāvēšanas valstīm ar dažādu sociālo sistēmu, ideoloģiju, vēsturi, kultūru un attīstības līmeni.
Iepriekš ASV aicināja 110 valstis piedalīties "Samitā par demokrātiju", kas ieplānots 9.-10. decembrī. Krievija un Ķīna ielūgumus nesaņēma. Pie tam uzaicināto vidū ir Taivāna, ko ASV līdz ar dažām citām valstīm uzskata par "vienotās Ķīnas" daļu.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 19.08.2021
Pasaulē
Lavrovs: laiks atteikties no ilūzijas par ES – demokrātijas ideālu un vecāko brāli
Ziņu lente
0