Latvijā

Meteorologi brīdina par spēcīgu sniegputeni valstī

© Sputnik / Sergey MelkonovЛюди идут по улице в Старой Риге
Люди идут по улице в Старой Риге - Sputnik Latvija, 1920, 27.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajā nedēļā cikloni atnesīs spēcīgu sniegputeni, bet gaisa temperatūra var nokrist līdz mīnus desmit grādiem.
RĪGA, 27. novembris - Sputnik. Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un Global Forecast System sinoptiķu prognozēm tuvākajās dienās Latvijā gaidāmi nokrišņi, tāpēc decembra sākumā veidosies sniega sega. Vidzemē tās biezums var sasniegt 25 centimetrus, raksta BB.lv.
Šodien, 27. novembrī, un naktī uz svētdienu, 28. novembri, izkritīs sniegs, kas daudzviet izveidos no diviem līdz četriem centimetriem biezu segu. Valsts austrumos tā var sasniegt sešus centimetrus. Latvijas ziemeļu rajonos gaidāms putenis, jo pūtīs brāzmains ziemeļaustrumu vējš.
Svētdien nav gaidāmi lieli nokrišņi un pūtīs mērens vējš. Gaisa temperatūra turēsies ap nulli, bet Vidzemē ir iespējams neliels sals
Taču jau naktī uz pirmdienu, 29. novembri, Latvijā ieradīsies vēl viens ciklons, kas var atnest spēcīgu sniegu. Sniega sega tad kļūs ievērojami biezāka, bet termometra stabiņš nokritīs līdz -10 grādiem.
Ja diennakts vidējā gaisa temperatūra piecas dienas pēc kārtas turēsies zem nulles, Latvijā iestāsies meteoroloģiskā ziema.
Ziņu lente
0