Latvijā

Latvija nosāka aizliegumu ceļojumiem uz vairākām Āfrikas valstīm

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / 13.Saeimas deputātu svinīgais solījumsМинистр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 27.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dienvidāfrikā atklātais SARS-CoV-2 paveids var kļuvis par iemeslu ceļošanas ierobežojumu ieviešanai Latvijā.
RĪGA, 27. novembris - Sputnik. Dienvidāfrikas Republikā tika atklāts jauns SARS-CoV-2 paveids. Tas pat pamudināja Pasaules Veselības organizāciju (PVO) sasaukt ārkārtējo sēdi situācijas apspriešanai. Ātri reaģēja arī Latvijas Veselības ministrija.
Iepriekš Latvijas Veselības ministrijas vadītājs Daniels Pavļuts mikroblogošanas vietnē Twitter rakstīja, ka, ņemot vērā jaunā SARS-CoV-2 paveida atklāšanu, nepieciešamības gadījumā var tikt pārskaitīti ieceļošanas noteikumi Latvijā.
Pavļuts arī atzīmēja, ka Latvijā ir ļoti labi speciālisti un resursi jaunu Covid-19 paveidu atklāšanai.
Piektdien, 26. novembrī, valdība lēmusi līdz nākamā gada 11. janvārim noteikt aizliegumu organizēt ceļojumus uz Dienvidāfrikas Republiku (DĀR), Lesoto, Botsvānu, Zimbabvi, Mozambiku, Namībiju, Esvatīni (Svazilendu) un Malāviju, saistībā ar jauna Covid-19 izraisošā vīrusa paveida izplatību.
Latvijas valstspiederīgajiem vai Eiropas Savienības (ES) pastāvīgajiem iedzīvotājiem ar uzturēšanās atļauju Latvijā, kuri pēdējo desmit dienu laikā uzturējušies minētajās ļoti augsta riska valstīs, ir pienākums uzrādīt Covid-19 RNS testa, kas veikts 72 stundas pirms ieceļošanas Latvijas teritorijā, rezultātu, veikt Covid-19 RNS testu pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā 24 stundu laikā pēc ieceļošanas Latvijas teritorijā un astotajā dienā pēc ieceļošanas Latvijā.
Šīm personām noteiktas prasības arī nekavējoties pēc ieceļošanas Latvijas teritorijā doties uz tūrisma mītni, lai ievērotu pašizolāciju desmit dienas pēc izbraukšanas no šī rīkojumā minētās ļoti augsta riska valsts, kā arī informēt tūrisma mītni par to, ka persona uzturējusies šajā rīkojumā minētajā ļoti augsta riska valstī un viņai ir pienākums ievērot pašizolāciju.
Vakcīna Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Pasaulē
Eksperts nosaucis Covid-19 jaunā viļņa iemeslus Eiropā
Ja konkrētās personas nav ievērojušas pašizolāciju tūrisma mītnē, mājsaimniecību locekļiem, kas nonākuši kontaktā ar minēto ieceļojušo personu, arī ir pienākums ievērot pašizolāciju dzīvesvietā, uzturēšanās mītnē vai tūrisma mītnē desmit dienas pēc attiecīgās personas izbraukšanas no minētajām ļoti augsta riska valstīm.
Tikmēr personām, kuras nav Latvijas valstspiederīgie vai ES pastāvīgie iedzīvotāji un kuras pēdējo desmit dienu laikā bijušas minētajās Āfrikas valstīs
Ziņu lente
0