Latvijā

Tikai pēc divu ES valstu apmeklēšanas nevakcinētājiem nav jāievēro pašizolācija

© Unsplash / yousef alfuhigiПутешествие, аэропорт
Путешествие, аэропорт - Sputnik Latvija, 1920, 22.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pret Covid-19 nevakcinētie cilvēki varēs neievērot pašizolāciju pēc ierašanās Latvijā no divām vien ES valstīm.
RĪGA, 22. novembris - Sputnik. Slimību profilakses un kontroles centrs (CSP) informē, ka ierodoties Latvija no divām Eiropas valstīm pret Covid-19 nevakcinētājiem cilvēkiem nav jāievēro pašizolācija, tās ir Spānija un Vatikāna, raksta Rus.tvnet.lv.
Pašizolācija ir jāievēro nevakcinētājiem ceļotājiem, kuri ieceļo Latvijā no Lielbritānijas, Kanādas, Urugvajas, Čīles, Jordānijas un Austrālijas.
Сотрудница медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке - Sputnik Latvija, 1920, 19.11.2021
Latvijā
Maksas medicīnas pakalpojumu pieprasījums pieaug. Aug arī cenas
Savukārt, ārpus ES un EEZ "zaļo" valstu vidū ir Katara, Ruanda, Saūda Arābija, Dienvidkoreja, Jaunzēlande, Taivāna, Kuveita, kā arī Makao un Honkonga.
Iebraucot Latvijā no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 75 dienas, cilvēkiem, kas nav vakcinēti vai izslimojuši Covid-19, jāievēro 10 dienu pašizolācija.
Pašizolācijas termiņu var pārtraukt pēc septiņām dienām, veicot atkārtotu Covid-19 testu un noskaidrojot, ka tas ir negatīvs. Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem, kuriem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.
Tāpat no pašizolācijas atbrīvoti bērni vecumā līdz 12 gadiem, kas ceļo kopā ar pieaugušajiem, kuriem nav jāievēro pašizolācija. Tomēr šādos gadījumos bērni desmit dienas kopš izbraukšanas augsta riska valsts neveido ciešus kontaktus ar personām ārpus savas mājsaimniecības, neapmeklē publiskus pasākumus, bērnu kolektīvus, neizmanto sabiedrisko transportu.
Вакцинация мигрантов от COVID-19 в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 16.11.2021
Baltijā
Latvija apdzen Igauniju pēc vakcinēto iedzīvotāju skaita
Ziņu lente
0