Video

Kebaba cenas un jauni noteikumi: kā iekārtota migrantu sadzīve

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā bēgļus pieradina pie darba un kārtības, vai viņiem ir izdevies iekārtot sadzīvi, un kā vietējās varas seko līdzi tam, lai daži labi nepiepelnītos uz migrantu rēķina — skatieties Sputnik video.
Loģistikas centrā, kur ir iekārtota pagaidu nometne bēgļiem, ir stingri uzturēšanas noteikumi. Tiem, kuri vēlas uzlādēt telefonu, tas ir "jānopelna", piemēram, piedalīties teritorijas sakopšanā.
Ugunsdzēsēji uzmanīgi seko tam, lai migranti nesmēķē un nelieto atklātu uguni iekštelpās, par ko skaļruņos tiek atskaņoti brīdinājumi divās valodās - angļu un arābu valodā.
Paēdināja un sasildīja. Tagad uz mājām? Kas notiek ar migrantiem - Sputnik Latvija, 1920, 19.11.2021
Video
Paēdināja un sasildīja. Tagad uz mājām? Kas notiek ar migrantiem
Nometnē, izņemot Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvjus, pastāvīgi dežurē mediķi — divas ātrās palīdzības brigādes. Kā informē Grodņas apgabala gubernators Vladimirs Karaņiks, patlaban notiek darbs, lai nodrošinātu migrantus ar nepieciešamajiem medikamentiem.
Nometnē darbojas lauku virtuve. Valsts prezidenta palīgs Jurijs Karajevs stāsta, ka ēdienu bēgļiem gatavo sešās tādās virtuvēs. Pārtiku piegādā Baltkrievijas Sarkanais Krusts.
Turklāt nometnē strādā divi mobilie veikali. "Lai novērstu spekulācijas, tika organizēta izbraukuma tirdzniecība. Tur preces pārdod par tādām pašām cenām kā pārējā valsts teritorijā," uzsvēra Karajevs.
Pēc Grodņas apgabala vadītāja vārdiem, internetā izplatītais video, kut tiek apgalvots, ka migrantiem pārdotās preces ir vairākas reizes dārgākas nekā vidēji valstī, neatbilst patiesībai.
Польские пограничники применяют водомет в районе пункта пропуска Брузги на польско-белорусской границе  - Sputnik Latvija, 1920, 18.11.2021
Pasaulē
"Bez sirds un smadzenēm": Lukašenko parādījis pasaulei Polijas tumšo pusi
Pašlaik tiek sastādīti to migrantu saraksti, kuri vēlas doties uz dzimteni, stāstā gubernators.
"Ārlietu ministrija strādā ciešajā kontaktā ar dažādu valstu konsulārajiem dienestiem. Tiklīdz būs pieejami evakuācijas reisi vai tiklīdz būs saprotama loģistika šo cilvēku atgriešanai, viņiem tiks dota šāda iespēja," paziņoja Karaņiks.
Ziņu lente
0