Latvijā

LKS sāk līdzekļu vākšanas kampaņu žurnālista Jurija Aleksejeva atbalstam

© Sputnik / Марис ДалбиньшЖурналист Юрий Алексеев выходит из зала заседаний суда
Журналист Юрий Алексеев выходит из зала заседаний суда - Sputnik Latvija, 1920, 21.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziedojumus opozīcijas žurnālista Jurija Aleksejeva atbalstam lūdz pārskaitīt uz "Latvijas Cilvēktiesību komitejas" kontu.
RĪGA, 21. novembris - Sputnik. Partija "Latvijas Krievu savienība" (LKS) izsludināja ziedojumu vākšanu žurnālista, imhoclub.lv portāla galvenā redaktora Jurija Aleksejeva atbalstam, teikts partijas publikācijā Facebook.
LKS ziņo, ka Aleksejevam ir nepieciešama finansiāla palīdzība, lai apmaksātu juridisko palīdzību tiesas procesos.
"Mēs no savas puses sniedzam Jurijam visu iespējamo palīdzību, bet daudzi pauž interesi, vai varētu kādā veidā palīdzēt Aleksejevam. Protams, vienmēr ir vajadzīga nevienaldzīgu cilvēku palīdzība. Patlaban galvenais uzdevums ir nodrošināt Jurijam kvalitatīvu aizsardzību tiesā, kam nepieciešami līdzekļi," teikts LKS paziņojumā.
Latvijas Krievu savienība norāda, ka Aleksejeva konti tika bloķēti pēc specdienestu pieprasījuma, un tos nevar izmantot.
"Tāpēc panākta vienošanās ar "Latvijas Cilvēktiesību komiteju" par līdzekļu vākšanu Jurija Aleksejeva atbalstam uz viņu kontu," ziņo LKS.
Рижский городской Пардаугавский суд, где рассматривается дело против журналиста Юрия Алексеева  - Sputnik Latvija, 1920, 30.10.2021
Latvijā
Tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu žurnālistam Jurijam Aleksejevam
Partijā skaidroja, ka Aleksejevs plāno iesniegt apelācijas sūdzību par tiesas spriedumu, kas viņu atzinusi par vainīgu pēc trim Krimināllikuma pantiem, kā arī gatavojas jaunajai tiesai otrās krimināllietas ietvaros— apsūdzības pretvalstiskajā darbībā, ar ko, pēc Latvijas specdienestu domām, nodarbojas diskusiju portāls IMHOclub.lv.
"IMHOkluba laukumā tika publicēti simtiem autoru, kas pārstāv visdažādākos viedokļus par dažādiem politiskajiem notikumiem, reizēm ļoti strīdīgi un neviennozīmīgi. Bet šī teritorija arī domāta brīvām diskusijām, kuru dalībnieki nebija pārkāpuši likumu," uzsver "Latvijas Krievu savienība".
Oktobrī Rīgas Pārdaugavas tiesa pasludināja spriedumu žurnālistam – brīvības atņemšana uz vienu gadu un diviem mēnešiem. Prokuratūra izvirzīja žurnālistam apsūdzības saskaņā ar trim Krimināllikuma pantiem. Viņš apsūdzēts par nacionālā naida kurināšanu, munīcijas nelikumīgu glabāšanu un bērnu pornogrāfijas izplatīšanu. Aleksejevs noliedza visas apsūdzības un paziņoja: apsūdzības ir politiski motivētas, lieta pret viņu – safabricēta.
Дискуссия - Свобода слова в Латвии. Суровая реальность. - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2021
"Tas ir kā cilvēku nogalināt": IMHOtube kanāls par politiskajām represijām Latvijā
Krievijas vēstniecība Latvijā vērsusies pie starptautiskajām organizācijām: EDSO, ANO un Eiropas Padomes ar aicinājumu pievērst uzmanību politiski motivētajam spriedumam žurnālistam Jurijam Aleksejevam.
Krievijas diplomātiskā misija norādīja, ka Temīda Latvijā turpina nežēlīgu uzbrukumu jebkādām citāda viedokļa izpausmēm, iznīdējot vārda brīvības dīgstus un rūpīgi izravējot tai svešu pasaules uzskatu.
Ziņu lente
0