Latvijā

Latvijas ārlietu ministrs pastāstīja, kā NATO jāizturas attiecībās ar Krieviju

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Pāriet pie mediju bankasLatvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs  - Sputnik Latvija, 1920, 19.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izklāstīja savu viedokli par NATO pieeju attiecībās ar Krieviju.
RĪGA, 19. novembris – Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs intervijā aģentūrai LETA pastāstīja, kādas viņa acīs ir NATO un Krievijas attiecības. Pēc viņa vārdiem, NATO ieņēmusi pareizo nostāju, raksta BВ.lv.
Pēc būtības Rinkēvičs apstiprināja Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova viedokli – viņš pastāstīja, ka NATO pagaidām nav gatava līdztiesīgam dialogam par vispārēju drošību.
Военные учения НАТО на полигоне Адажи в Латвии. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 17.11.2021
Viedoklis
Latvija un Polija provocē NATO karu ar Krieviju un Baltkrieviju
Latvijas politiķis uzskata, ka NATO jāturpina pēdējos gados īstenotā politika attiecībās ar Krieviju, kas paredz jebkādu iespēju agresīvu darbību savaldīšanu, bet dialogs ar Krieviju, viņaprāt, vajadzīgs jautājumos, kas palīdz novērst incidentus un mazināt spriedzi, piemēram, pie Ukrainas robežām.
Te nu atkal varam atsaukt atmiņā Lavrova viedokli. Krievu diplomāts atgādināja: kad strādāja Krievijas un NATO Padome, kad NATO bija Krievijas pārstāvji, alianse vēlējās vienīgi pamācīt Krieviju un padomi aicināja sasaukt vienīgi ar nolūku apspriest Ukrainu.
Atgādināsim, ka no 1. novembra Krievija apturējusi savas pastāvīgās pārstāvniecības un citu struktūru darbu NATO. Uz nenoteiktu laiku apturēta arī alianses misijas darbība Maskavā un slēgts militārā bloka informācijas birojs.
Šie soļi sperti atbildei uz NATO lēmumu atsaukt astoņu Krievijas pārstāvniecības darbinieku akreditāciju.
Rinkēvičs izteicās arī par šo situāciju – viņš paziņoja, zināmu laiku valdīja uzskats: Krievijas un NATO Padome jāsasauc regulāri, un tas nav vienkāršs formāts, jo dažkārt notiek krasa viedokļu apmaiņa, taču tikšanās nav notikušas.
Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija, 1920, 25.10.2021
Politika
NATO patiešām nav gatava dialogam par drošību: Pabriks apstiprināja
Pie tam jāuzsver, ka Maskava jau vairākkārt norādījusi: Krievija neplāno nekādus uzbrukumus un nevienu neapdraud, kā arī atbalsta sadarbību un dialogu ar NATO. Taču Ziemeļatlantijas alianse nevis uzklausa saprātīgu aicinājumu sākt dialogu, bet gan turpina paplašināt militāro klātbūtni pie Krievijas robežām.
Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu Krievijas un Francijas "2+2" formāta padomes (abu valstu aizsardzības un ārlietu ministri) sēdē paziņoja, ka tādu NATO soļu rezultātā pasliktinās militāri politiskā situācija Eiropā.
Tomēr, Šoigu uzsvēra, joprojām spēkā paliek Krievijas iniciatīvas, kuru mērķis ir prognozējamības uzlabošana un incidentu risku mazināšana.
Ziņu lente
0