Pasaulē

ASV brīdināja par kodoltriecieniem Krievijas un Ukrainas kara gadījumā

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Pāriet pie mediju bankasЗапуск ракеты "Булава" по полигону Кура с подводного крейсера "Юрий Долгорукий" в Белом море
Запуск ракеты Булава по полигону Кура с подводного крейсера Юрий Долгорукий в Белом море - Sputnik Latvija, 1920, 17.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu militārais analītiķis brīdināja par kodolkatastrofu, sākoties Krievijas un Ukrainas karam.
RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Amerikāņu militārais analītiķis Deniels Deiviss pastāstīja, kāda būs ASV reakcija, sākoties Krievijas un Ukrainas karam, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu 19Fortyfive.
"Vai Savienotās Valstis un NATO ir gatavi bruņotam konfliktam ar Krieviju Ukrainas dēļ? (..) Ja Vašingtona un Brisele savā politikā balstās uz reālismu un loģiku, – atbilde būs noliedzoša," autors raksta 19Fortyfive.
Analītiķis uzskata, ka lēmumi, kuru pamatā ir emocijas un lepnība, būtiski pastiprina liela kara risku. Pirms skarbu repliku apmaiņa novedīs pie reālas šaušanas cīņas laukā, ASV, Eiropas Savienībai un Krievijai ir jāpacenšas mazināt spriedzi un atvēsināt izteikumus, atzīmēja Deiviss.
Ļaunākā scenārija apstākļos situācija var iziet ārpus kontroles robežam un novest pie katastrofāliem kodoltriecieniem starp lielvalstīm, ir pārliecināts žurnālists. Pēc viņa domām, Amerika esot ieinteresēta "brīvu, demokrātisku un suverēnu" valstu pastāvēšanā pasaulē, tomēr ar Vašingtonas vēlmēm nepietiek ārpolitikas veidošanā.
"Mūsu stratēģiju jāveido aukstai un skarbai realitātei. Izskatot jautājumu par to, cik tālu ASV ir jāiet, atbalstot Kijevu, jāņem vērā mūsu valsts interešu aizsardzība. (..) Auksts aprēķins: Ukraina nav NATO dalībvalsts, tātad nav drošības garantiju saskaņā ar 5. pantu. Mums nav jāsniedz tādas garantijas," uzsvēra analītiķis.
Viņš ieteica Savienotajām Valstīm darīt visu iespējamo, lai izvairītos no nevajadzīga kara ar Krieviju un saglabātu mieru Eiropā. Žurnālists atgādināja, ka Ziemeļatlantijas alianses ekspansiju pie savām robežām Maskava uzskata par eksistenciālu draudu faktoru.
Ziņu lente
0