Latvijā

Latvijā izsludināts iepirkums par 200 km Rail Baltica izbūvi

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезентация плана строительства Центрального рижского узла новой железной дороги Rail Baltica
Презентация плана строительства Центрального рижского узла новой железной дороги Rail Baltica - Sputnik Latvija, 1920, 16.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkursam var pieteikties līdz 2022. gada 28. janvārim, uzvarētājam būs jānodrošina Rail Baltica dzelzceļa līnijas pamattrases infrastruktūras būvdarbi.
RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Izsludināts konkurss galvenās dzelzceļa trases izbūvei Latvijā, vēsta lz.lv. Par to paziņoja Rail Baltica projekta īstenotājs Latvijā, SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas". Pieteikties var līdz 2022. gada 28. janvārim.
Konkursa uzvarētājam būs jānodrošina Rail Baltic dzelzceļa līnijas pamattrases Latvijas teritorijā ārpus Rīgas pilsētas robežām vairāk nekā 200 km garumā infrastruktūras – dzelzceļa pamatnes un virsbūves – būvdarbi, tai skaitā teritorijas sagatavošana, uzbērumu, dzelzceļa tiltu, ceļu un pārvadu būve, inženiertīklu pārvietošana un sliežu ceļu izbūve.
Ainārs Šlesers un Vilis Krištopāns - Sputnik Latvija, 1920, 14.11.2021
Intervija
Bijušais premjers Vilis Krištopāns: mēs atjaunosim Latviju pēc "cunami"
Iepirkumu konkursa ietvaros netiks iepirkta dzelzceļa elektrifikācijas un signalizācijas sistēmu izbūve.
Ņemot vērā šo sistēmu sarežģītību un augstas kvalitātes prasības, šādu iepirkumu centralizēti visās trīs Baltijas valstīs veiks Baltijas valstu kopuzņēmums RB Rail AS.
Kandidātam jābūt ilggadēju dzelzceļu un citas inženierinfrastruktūras būvniecības pieredzei. Turklāt kandidātam jābūt ieviestai kvalitātes vadības un vides vadības sistēmai, kā arī jābūt pieredzējušam, darbojoties būves informācijas modelēšanas vidē.
Uzvarētāju izvēlēsies divos posmos: pirmajā notiks kandidātu atlase, bet otrajā – pretendentu iesniegto sākotnējo piedāvājumu novērtēšana un sarunas, galīgo piedāvājumu iesniegšana un iepirkuma līguma slēgšana..
Официальное открытие строительных работ Центрального узла Rail Baltica в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 05.10.2021
Pasaulē
No Varšavas līdz Tallinai 8,5 stundās: "RB Rail" atbalsta nakts vilcienu atgriešanos
Iepriekš ziņots, ka, lai gan topošās maģistrāles "Rail Baltica" būvdarbi rit gan Latvijā, gan Lietuvā, gan Igaunijā, iepriekš noteiktais objekta pabeigšanas datums pārbīdīts no 2026. gada līdz 2030. gadam. Šim termiņam jābūt galīgajam, jo plāns paredz, ka 2030. gadā Eiropas transporta tīklam TENT-T ir jābūt gatavam darbam.
Plānots, ka starp Igauniju, Latviju un Lietuvu kursēs 8 vilcienu pāri diennaktī (intervāls – 2 stundas). Pašlaik ieplānots vilciens arī starp Rīgu un Rīgas lidostu – 36 pāri vilcienu diennaktī, tātad dienā satiksmes intervāls sasniegs apmēram 30 minūtes.
Paredzēti arī reģionālie pasažieru pārvadājumi no Bauskas uz Rīgu un no Salacgrīvas uz Rīgu, no Pērnavas uz Tallinu un no Marijampoles uz Viļņu.
Ziņu lente
0