Latvijā

"airBaltic" atstādinājusi no darba darbiniekus bez Covid-19 sertifikātiem

© Sputnik / Sergey MelkonovДевушки наблюдают за посадкой самолета
Девушки наблюдают за посадкой самолета - Sputnik Latvija, 1920, 16.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 15. novembra no darba tika atstādināti deviņi "airBaltic" darbinieki, kuri nav spējuši uzrādīt Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.
RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" no 15. novembra bez darba samaksas saglabāšanas īslaicīgi atstādinājusi no darba deviņus darbiniekus, kuri nav uzsākuši vakcināciju, ziņo tvnet.lv.
Daži darbinieki, kuri nav spējuši vakcinēties medicīnisku iemeslu dēļ, turpina strādāt uzņēmumā attālināti.
Самолет авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija, 1920, 06.11.2021
Latvijā
Bez auto un lidmašīnām: pusei Latvijas iedzīvotāju draud "energonabadzība"
Lidsabiedrība ziņo, ka līdz 15. novembrim visiem aktīvajiem darbiniekiem, ieskaitot lidmašīnu apkalpes locekļiem, ir iegūti Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācija sertifikāti. Vairākums darbinieku ir vakcinējušies, ir arī tādi, kur izslimojuši Covid-19 pēdējos sešos mēnešos.
Patlaban "airBaltic" strādā 1 490 cilvēki, tostarp 228 piloti un 393 apkalpes locekļi.
28. septembrī valdība apstiprināja jaunus noteikumus cīņā ar Covid-19 pandēmijas radīto krīzi. Noteikumi paredz obligāto vakcināciju atsevišķu profesiju pārstāvjiem. Vakcīnas koronavīrusa infekcijas profilaksei jāsaņem izglītības iestāžu, veselības iestāžu darbiniekiem, aptiekāriem un ilgtermiņa sociālās aprūpes centru darbiniekiem.
8. oktobrī valdība noteica ārkārtējās situācijas režīmu, kas paredz obligātu vakcināciju visiem publiskā sektora – gan valsts, gan pašvaldību – darbiniekiem.
Lidsabiedrības airBaltic lidmašīna - Sputnik Latvija, 1920, 27.09.2021
Latvijā
"Absurda teātris": pasažieri sašutuši par airBaltic darbinieku uzvedību
4. novembrī Saeima galīgajā lasījumā apstiprināja grozījumus, kas ļauj darba devējiem atlaist no darba no Covid-19 nevakcinēto cilvēkus, uz kuriem attiecas vakcinācijas prasība. Atlaižot darbinieku, darba devējam vajadzēs izmaksāt kompensāciju vienas mēnešalgas apmērā.
Jaunajām prasībām bija jāstājas spēkā no 15. novembra. No 11. oktobra līdz 15. novembrim minēto profesiju pārstāvji varēja turpināt darbu, regulāri veicot testus. Tomēr vēlāk valdība pagarinājusi šo termiņu līdz 15. decembrim, lai tie, kuri paspējuši veikt tikai pirmo poti, varētu pabeigt vakcināciju.
Ziņu lente
0