Latvijā

Rīgas dome: atskurbtuvei un bezpajumtnieku patversmei jābūt netālu no centra

© Pixabay / christoph-muellerБездомный
Бездомный - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome sen jau meklē vietu atskurbtuves un bezpajumtnieku patversmes celtniecībai
RĪGA, 15. novembris - Sputnik. Rīgas dome vēlas pārcelt atskurbtuvi un bezpajumtnieku patversmi no Centrāltirgus teritorijas, lai samazinātu bezpajumtnieku koncentrāciju pilsētas centrā, raksta Lsm.lv. Vasarā tika ierosināts izvietot iestādes Iļģuciemā, Daugavgrīvas ielā 67, taču vietējie iedzīvotāji bija kategoriski pret šo domes ieceri. Pilsētas vadība meklē jaunus piedāvājumus tuvāk centram, tomēr vairs nevēlas atklāt potenciālās vietas.
"Redzot noslodzi, kas mums sākotnēji likās, ka Iļģuciema cietums varbūt nerada noslodzi uz šo konkrēto apkaimi, tomēr mums nācās secināt, ka tas ir sociāls faktors, kas ietekmē šo apkaimi un nebūtu, visticamāk, labi būvēt šeit vēl vienu tādu objektu tuvumā. Mēs skatāmies tuvāk stacijai un Centrāltirgum, jo ir skaidrs, ka bezpajumtnieki visvairāk koncentrējas vai nu transporta mezglos, vai nu blakus lieliem vēsturiskiem objektiem," stāsta Sociālo jautājumu komitejas vadītājs Viesturs Kleinbergs.
Уборщица красит пол - Sputnik Latvija, 1920, 12.08.2021
Latvijā
Trīs Latvijas iedzīvotāji tika aizturēti par bezpajumtnieku ekspluatēšanu
Speciālists atteicās nosaukt konkrētas vietas, kur varētu pārcelt atskurbtuvi un patversmi, lai neradītu papildu ažiotāžu. Tāpat netiek izpausts jaunu objektu būvniecības uzsākšanas datums. Pēc Kleinberga vārdiem plānu realizēšanu traucē nepietiekami līdzekļi nākamā gada pašvaldības budžetā.
Latvijas Universitātes asociētā profesore Līga Rasnača, atzīmēja, ka bezpajumtnieku problēmu nāksies risināt ilgu laiku, jo tā ir garas notikumu ķēdes rezultāts. Tāpat viņa pauda šaubas, ka kāda rajona iedzīvotāji atbalstītu tādas patversmes būvniecību.
"To nekad negrib. Tāpēc tas risinājums ar sociālās īres dzīvokļiem, iespējams, ir labāks, jo tas paredz bezpajumtnieku izkliedēšanu," viņa uzskata.
Бездомная - Sputnik Latvija, 1920, 21.07.2021
Latvijā
Iļģuciema iedzīvotāji iebilst pret bezpajumtnieku patversmi rajonā
Šā gada jūlijā tika ziņots, ka galvaspilsētas vicemērs Edvards Smiltēns ir apskatījis vairākas lokācijas, kur būtu iespējams izveidot bezpajumtnieku patversmi. Vicemērs atzīmēja, ka patversme Rīgas centrā ir sena problēma. Tās trūkums apgrūtina Centrāltirgus un tā apkaimes attīstību.
Radot piemērotus apstākļus cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas, būs iespējams sniegt augstākas kvalitātes pakalpojumus un radīt pievilcīgu vidi rīdziniekiem un pilsētas viesiem, konstatēja Rīgas vicemērs.
Pagaidām Rīgā darbojas deviņas patversmes, taču tikai vienā no tām ir atskurbtuve – tā ir Latvijas Sarkanā Krusta patversme Gaiziņaielā.
Ziņu lente
0