Krievijā

Atcerieties Irāku: Krievijas ĀM aicina Londonu atturēties no pārmetumiem Maskavai

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova atbildēja uz Lielbritānijas mēģinājumu uzvelt Maskavai atbildību par migrācijas krīzi ES.
RĪGA, 15. novembris - Sputnik. Lielbritānijas Ārlietu ministre Liza Trassa atļāvās uzvelt Maskavai atbildību par migrācijas krīzi uz Baltkrievijas un Polijas robežas, kā arī aicināja Maskavu piespiest Minsku tikt galā ar šo problēmu, vēsta RIA Novosti.
Krievijas Ārlietu ministrijā reaģēja uz Londonas uzbrukumiem un ieteica neaizmirst, ko ASV sarīkojušās Irākā ar Apvienotās Karalistes atbalstu.
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova savā Telegram kanālā publicējusi ziņojumu, kurā norādīja, ka, kamēr Londona pati neatbildēs par saviem noziegumiem Irākā, Lielbritānijai nav nekādu tiesību nevienu apsūdzēt.
"Četrdesmit pieci tūkstoši britu karavīru palīdzēja ASV okupēt šo valsti, nogalināt tās pilsoņus un izlaupīt zemes dzīles. Lielbritānija vēsturiski ir atbildīga par visu, kas kopš tā brīža notiek reģionā – irākiešu bojāeja, Irākas valstiskuma sabrukums, nebeidzamas bēgļu plūsmas, ISIS* izveidošanās, humānās katastrofas šajā pasaules daļā. Un, kamēr Londona neatbildēs par saviem noziegumiem, tās oficiālajiem pārstāvjiem nav tiesību nevienu apsūdzēt," teikts Zaharovas ziņojumā.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins iepriekš izteicies par situāciju ar bēgļiem uz Baltkrievijas un Polijas robežas.
Bēgļi pie dzeloņstiepļu žoga nelegālo migrantu nometnē uz Baltkrievijas un Polijas robežas - Sputnik Latvija, 1920, 13.11.2021
Viedoklis
Krīze ir neizbēgama. Eiropai jāpieņem smags lēmums
Putins uzsvēra: situācija ar bēgļiem pie robežas neliecina, ka humānistiskās vērtības un jautājumi Eiropā būtu tik svarīgi, kā tiek apgalvots.
Krievijas līderis atgādināja: starp cilvēkiem pie Polijas robežas ir arī bērni un grūtnieces. Viņš pauda nožēlu par stāvokli, kādā atrodas bērni, un norādīja, ka migranti ir spiesti nakšņot bez jebkāda patvēruma, lai arī gaisa temperatūra jau noslīd zem nulles.
Turklāt Krievijas valsts vadītājs norādīja, ka "galvenais faktors meklējams Eiropas Savienības valstīs" un ieteica ES specdienestiem un likumsargiem noskaidrot, "kas to visu organizē, ja viņi kaut ko pārkāpuši".
Ситуация на белорусско-польской границе - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Pasaulē
Krievijas Ārlietu ministrija atbildēja uz Polijas apsūdzībām par migrācijas krīzi
Lietuva, Polija un Latvija ziņo par neredzētu migrantu plūsmu kopš šī gada sākuma. Minskai pārmet bēgļu tranzītu uz ES valstīm.
Baltijas valstis ieviesušas ārkārtējās situācijas režīmu pierobežas zonā un piešķīrušas robežsargiem pilnvaras izraidīt migrantus uz Baltkrieviju.
Baltkrievu robežsargi norāda, ka Latvija, Lietuva un Polija ar varu padzen bēgļus no savas teritorijas.
*Krievijā un vairākās citās valstīs aizliegts teroristisks grupējums
Ziņu lente
0