Video

Viļņā izdomāts, kā Ziemassvētkos pievilināt tūristus no Vācijas un Lielbritānijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Video ieraksta autori amizanti likuši lietā faktu, ka lielai daļai cilvēku nav ne jausmas, kur atrodas Viļņa. Viņus lūdz minēt.
Lietuvā tapusi galvaspilsētas Ziemassvētku reklāma ārvalstu tūristu pievilināšanai, vēsta Viļņas mērijas preses dienests. Reklāmā skan muzikāls joks par to, ka ārvalstniekiem bieži nav zināms, kur atrodas Viļņa.
Ieraksta autori izmanto frāzi "Ziemassvētku Viļņa ir lieliska, lai kur tā atrastos", un aicina ārvalstniekus uzzināt vairāk. Projekta mērķis – popularizēt Viļņu pasaules tūrisma tirgū. Ierakstu translēs iedzīvotājiem Vācijā un Lielbritānijā.
Autori uzskata, ka jaunā reklāma iekļaujas Lietuvas galvaspilsētas popularizācijas kampaņā. Tas ir video klips, kurā koris izpilda populāru Ziemassvētku dziesmu svētku fonā Viļņā.
Pazīstamajai Ziemassvētku dziesmai sacerēti jauni vārdi; tiek izteikti minējumi, kur atrodas Viļņa – Zviedrijā, Austrijā, Polijā vai kaut kur citur. Jaunā dziesmas versija tapusi īpaši reklāmas ierakstam un to izpilda Viļņas pašvaldības koris "Jauna mūzika".
Izmantojot Ziemassvētku tēlus, mūziku un humoru, mērija aicina ārzemniekus apmeklēt vietni Whereisvilnius.com un mēģināt uzminēt, kur atrodas Lietuvas galvaspilsēta. Vietnē minēti arī septiņi iemesli, kuru dēļ Ziemassvētki jāpavada Viļņā. To starpā – slavenā Ziemassvētku eglīte un kulināro smalkumu bagātā izvēle.
Спасатель в костюме Санты-Клауса спускается с крыши детской больницы в Германии  - Sputnik Latvija, 1920, 10.01.2021
Viedoklis
Ziemassvētku stāsts Dikensa garā. Izrādās, Latvijā ir savs Salatētis
"Mūsu mērķis – konsekventi informēt par Viļņu attiecīgajos tirgos. Mums tas jāpanāk, negaidot pandēmijas beigas. Mēs radām Viļņas imidžu kā Ziemassvētku ceļojuma vietu un vēlamies paziņot, ka ir vērts apmeklēt Viļņu Ziemassvētku periodā. Kā vienmēr, mēs meklējam neparastus, radošus lēmumus, mēs nebaidāmies no pašironijas un ticam, ka tas viss palīdzēs Viļņai izcelties un tikt pamanītai," pastāstīja aģentūras "Go Vilnius" direktore Inga Romanovskene.
Vācijas un Lielbritānijas iedzīvotājiem Viļņa reklamēsies sociālajos tīklos, platformās YouTube, Spotify un citos digitālajos kanālos. Reklāmas ieraksts tiks translēts līdz Ziemassvētkiem.
Kampaņu iniciējusi un īstenojusi Viļņas tūrisma un biznesa attīstības aģentūra "Go Vilnius". Radošos risinājumus izstrādājusi kompānija "Bechtle & Milzarajs".
Ziņu lente
0