Pasaulē

Kļimkins iesaka piedzīt no Vācijas kompensāciju par "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasGājiens Kijevā
Gājiens Kijevā - Sputnik Latvija, 1920, 13.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas bijušais ārlietu ministrs uzskata, ka Vācijai esot jāmaksā par gāzesvadu "Ziemeļu straumi 2".
RĪGA, 13. novembris — Sputnik. Ukrainas bijušais ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins uzskata, ka Vācijai ir jāsamaksā Kijevai par cauruļvada "Ziemeļu straume 2" ekspluatācijas sākumu, sekmējot zaļās enerģētikas attīstību, vēsta RIA Novosti.
"Viņus vajag saņemt aiz apkakles un teikt: "Vācieši, bet tagad nāciet – tā tagad ir jūsu atbildība – un nodarbojieties pie mums ar energoefektivitāti, biometānu un ūdeņraža enerģētiku"," bijušais ministrs skaidroja intervijā ukraiņu politologam Jurijam Romaņenko.
Politiķis pauda pārliecību, ka "visiem ir jāapmaksā rēķini", tāpēc labākais, ko varētu uzsākt Ukraina, ir "sakaut vāciešus" par gāzesvadu.
Газ. - Sputnik Latvija, 1920, 01.09.2021
Viedoklis
Tūlīt un uz vietas! Ukraina steidz pagarināt Krievijas gāzes tranzītu
Kļimkins ieteica organizēt "tīrās" enerģētikas kompleksa būvdarbus "vispārējās Ukrainas un Vācijas pārvaldes" ietvaros, kurā Kijeva "iegulda naudu", bet Berlīne "kontrolē, lai neizzagtu visu".
Ukraina iebilst pret gāzesvadu "Ziemeļu straume 2" un pieprasa saglabāt Krievijas gāzes tranzītu uz Eiropu caur Ukrainu. Pie tam "Naftogaz Ukraini" vadītājs Jurijs Vitrenko uzskata, ka "Ziemeļu straumes 2" ekspluatācija palielināšot "Krievijas iebrukuma" draudus Ukrainā. Krievija jau vairākkārt norādījusi, ka neplāno nekādus uzbrukumus, bet izteikumi par agresiju tiek izmantoti, lai aizbildinātu NATO militārās tehnikas izvietošanu pie Krievijas robežām.
ASV un Ukrainas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 20.09.2021
Pasaulē
Neskumstiet: ASV aicina Ukrainu samierināties ar energoizolācijas faktu
Krievijas un Ukrainas pašreizējā tranzīta vienošanās noslēgta uz 5 gadiem. Tā paredz tranzītu laikā no 2021. līdz 2024. gadam 40 miljardu kubikmetru apjomā gadā. Pie tam "Gazprom" apmaksā jaudu neatkarīgi no faktiskā tranzīta apjoma caur Ukrainas teritoriju. "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers paziņoja, ka kompānija ir gatava turpināt gāzes tranzītu caur Ukrainu arī pēc 2024. gada, ņemot vērā ekonomisko izdevīgumu un Ukrainas gāzes transporta sistēmas tehnisko stāvokli.
Ziņu lente
0