Pasaulē

ASV stāsta par katastrofu skolu izglītībā

© AP Photo / Seth PerlmanASV skolā
ASV skolā - Sputnik Latvija, 1920, 13.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu tiesībsardze uzsver, ka bērni ASV mācās sliktāk nekā viņu vienaudži visā pasaulē.
RĪGA, 13. novembris — Sputnik. Bērnu vecāki un tiesībsargi Savienotajās Valstīs ir noraizējušies par situāciju izglītības kvalitātes jomā valstī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Fox News.
"Aptuveni puse piektās klases audzēkņu nespēj pat lasīt savam vecumam nepieciešamajā līmenī," atzīmēja vairāku vecāku apvienību aktīviste Lora Zorka.
Viņa uzskata, ka skolēni ASV atpaliek no saviem vienaudžiem visā pasaulē. Pēc tiesībsardzes domām, šāda situācija veidojusies politkorektuma uzspiešanas rezultātā. Zorka uzsvēra, ka apdāvinātiem bērniem paredzētās programmas tiek slēgtas un pārsvarā tas notiek nepietiekamas "daudzveidības" dēļ grupās, stāsta telekanāls Fox News.
Школьный автобус в США - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2020
Viedoklis
Trīs ceturtdaļas skolēnu ir neizglītoti: ASV apglabā izglītības sistēmu
Viņa pauda bažas par to, ka jau tuvākajā laikā jaunāko klašu skolēni visā valstī saskarsies ar jaunām grūtībām – viņiem trūkst nepieciešamās sagatavotības sarežģītāku priekšmetu apgūšanai. Zorkas ieskatā, sekmes, arī "nebalto" bērnu sekmes ir jāuzlabo nevis slēdzot attīstītās programmas, bet gan, gluži pretēji, paplašinot izglītības iespējas.
Ziņu lente
0