Latvijā

Esam gatavi pieņemt visus: Liepājas slimnīca aicina brīvprātīgos

© Sputnik / Sergey MelkonovВрач на посту слежения за состоянием тяжелых пациентов в отделении интенсивной терапии в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе
Врач на посту слежения за состоянием тяжелых пациентов в отделении интенсивной терапии в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 12.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Solītie brīvprātīgie Liepājas slimnīcā nav ieradušies, atliek cerēt uz studentiem un karavīriem.
RĪGA, 12. novembris — Sputnik. No vairāk nekā 500 cilvēkiem ar medicīnisko izglītību, kuri nolēmuši kļūt par brīvprātīgajiem, Liepājas reģionālajā slimnīcā (LRS) piekritis strādāt tikai viens, vēsta Dienas ziņas LTV.
Aizvadītajā nedēļā veselības ministrs Daniels Pavļuts pastāstīja, ka VM vērtē vairāk nekā 500 pieteikumus, ko iesnieguši cilvēki ar medicīnisko izglītību, kuri pauduši vēlmi strādāt slimnīcās. Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā darbu Covid-10 nodaļā sākuši 30 brīvprātīgie no Latvijas Samariešu apvienības. Trijās slimnīcās Rīgā strādā karavīri un zemessargi. LRS nav paveicies.
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Latvijā
Vismaz astoņas stundas nedēļā: RAKUS ārsti sauc pēc palīdzības
Patlaban LRS ārstējas 70 pacienti ar Covid-19, no viņiem 11 – reanimācijā. Mediķi stāsta, ka pēdējās dienās jaunu slimnieku pieplūdums samazinās, tomēr darba apjoms vēl aizvien ir ļoti liels, pie tam trūkst gan ārstu, gan medicīnas māsu.
LRS vecākā māsa Solvita Urbanoviča stāsta, ka no visiem Veselības inspekcijas piedāvātajiem darbiniekiem pie viņiem vērsies tikai viens. Pārējie atteikušies vai arī piekrituši strādāt vien 2-3 stundas dienā, taču tas ir ļoti maz, un slimnīcai neder.
Vairāki medicīnas studenti atsaukušies uz slimnīcas aicinājumu – šis darbs viņiem tiek ieskaitīts praksē, taču daudzi to uzskata par savdabīgu misiju. No darba brīvajā laikā nodaļā strādā pāris cilvēki no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Viņu vidū ir arī Guna Timermane, jūras kara mācību centra NAF medicīnas māsa. Arī viņa atsaucās uz Veselības inspekcijas aicinājumu.
Палата интенсивной терапии с тяжелыми пациентами с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Latvijā
Rēzeknes slimnīcas pneimonologs: mēs nespēsim izbeigt izolācijas režīmu
Timermane atzina: smagi vērot, kā cilvēkiem trūkst gaisa, taču tas ir jāpieņem.
LRS vēl aizvien gaida un meklē jaunus palīgus – gan ar medicīnisko izglītību, gan arī bez tās. Piemēram, nesen pieteikumus iesnieguši trīs cilvēki un strādās visvairāk noslogotajās nodaļās.
Slimnīcas vecākā māsa konstatēja, ka pašreizējā situācijā slimnīca ir gatava pieņemt ikvienu – šie cilvēki palīdzēs pacientiem, vēdīs viņus uz izmeklēšanu un ēdinās.
Viņa atzīmēja, ka daudzi kolēģi darbā ar Covid-19 pacientiem vienkārši "izdeguši", jo tas ir smagi gan fiziski, gan emocionāli, un laika atpūtai nav gandrīz nemaz.
Urbanoviča atgādināja, ka Covid-19 nodaļās cilvēki strādā dienām un naktīm, bez brīvdienām. Viņiem ir jātiek galā, un šis laiks ir jāpārdzīvo.
Kā izskatās mobilais morgs Rīgas Austrumu slimnīcā - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2021
Video
Kā izskatās mobilais morgs Rīgas Austrumu slimnīcā
Ziņu lente
0