Latvijā

Latviešu mediji sākuši raganu medības

© Sputnik / Марис ДалбиньшЖурналист Юрий Алексеев на заседании суда
Журналист Юрий Алексеев на заседании суда - Sputnik Latvija, 1920, 11.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstams latviešu preses izdevums laidis klajā Jurijam Aleksejevam veltītu rakstu.
RĪGA, 11. novembris — Sputnik, Oļegs Visokogorodskis. Latviešu analītiķis, iekšējās drošības jautājumu speciālists Imants Vīksne Neatkarīgajā Rīta Avīzē laidis klajā materiālu ar virsrakstu makārtisma stilā "Kremlis sēro par notiesāto ietekmes aģentu Aleksejevu".
Gana daiļrunīgs virsraksts. Bez jebkāda juridiskā pamata Vīksne vienā rāvienā pasludina portāla "IMHO Klubs" galveno redaktoru Juriju Aleksejevu par "ietekmes aģentu". Tālāk – vēl trakāk. Par notiesātā žurnālista galvenajiem piekritējiem Vīksne pasludina Latvijas Krievu savienību un fonda "Vēsturiskā atmiņa" vadītāju Aleksandru Djukovu. Vēsturnieku NRA publicists nodēvējis par "Kremļa galma vēsturnieku, kuram deleģētā funkcija ir melu izplatīšana par Baltijas valstīm".
Žurnālists Jurijs Aleksejevs - Sputnik Latvija, 1920, 01.11.2021
Viedoklis
"Kad atnāks pēc jums, neviens jūs neaizstāvēs": ko māca spriedums Jurijam Aleksejevam
"Djukova aktivitāšu mērķis - kurināt naidu, lai nepieciešamības gadījumā krievu sabiedrība attaisnotu kaitējuma nodarīšanu Baltijas valstīm," klāsta Vīksne.
"Djukovs par darba devēja pasūtījumu izpildi rūpējas tik apzinīgi, ka pats jau kopš 2012. gada atrodas Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Toreiz viņš grasījās vest uz Latviju "izstādi" ar melīgu saturu. Tāpēc varas iestādes parūpējās, lai šis Krievijas pilsonis turpmāk vairs neuzplijas Latvijai klātienē. Nu viņš to dara neklātienē, "izstādes" par Latviju, Lietuvu un Igauniju organizējot Krievijā un apdziedot tās krieviski runājošajā tīmeklī," raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.
Acīmredzot, Vīksne nav dzirdējis, ka to pašu izstādi "Aizdzītā bērnība: uz Latviju aizdzīto bērnu likteņi, 1943.-1944.gg.", kuras dēļ Djukovam 2012. gadā liedza iebraukšanu Latvijā, savulaik apmeklēja arī toreizējais ASV vēstnieks Krievijā Maikls Makfols. Tās ekspozīcijā, balstoties uz plašu dokumentālo avotu loku, parādīti noziegumi, ko Krievijas un Baltkrievijas teritorijā pastrādāja nacisti un viņu līdzskrējēji – latviešu policijas bataljonu kareivji.
Дискуссия - Свобода слова в Латвии. Суровая реальность. - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2021
"Tas ir kā cilvēku nogalināt": IMHOtube kanāls par politiskajām represijām Latvijā
Sava "raksta" noslēgumā Vīksne nosauca par "Latvijas valstij naidīgiem kadriem" Vladimiru Lindermanu, Aleksandru Giļmanu, Aleksandru Gapoņenko, Aleksandru Fileju. Kā zinām no vēstures, ceļš no tādiem formulējumiem līdz terminam "valsts ienaidnieks" ir pavisam īss.
Atgādināsim, ka nesen Vīksne jau izgāza kritikas lavīnu pār fondu "Vēsturiskā atmiņa" par to, ka krievu vēsturnieki organizēja Maskavā izstādi "Baltijas 30 neatkarības gadi. Politieslodzītie. Cenzūra. Nacisms".
Ziņu lente
0